13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăPoliticăSecretarul de stat pentru relația cu Republica Moldova s-a întâlnit cu șefa...

Secretarul de stat pentru relația cu Republica Moldova s-a întâlnit cu șefa Reprezentanței Comisiei Europene

Secretarul de stat Adrian Dupu, șeful Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, s-a întâlnit cu șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac.

Întâlnirea a avut loc la Guvernul României, la sediul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

“Temele abordate au fost procesul de extindere al Uniunii Europene și drumul european al țărilor candidate, printre care și Republica Moldova. Cei doi oficiali și-au manifestat deschiderea pentru continuarea dialogului pe tema parcursului european al Republicii Moldova, cât și a colaborării pentru îndeplinirea mandatelor pe care le au”, a transmis Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Consiliul European va avea o reuniune la care ar putea decide începerea, chiar înainte de finalul anului 2023, a negocierilor pentru primirea Republicii Moldova în UE. România susține această dorință a Republicii Moldova. Indiferent însă de momentul începerii negocierilor, nu există un termen limită pentru intrarea în UE a unei țări candidate.

Republica Moldova și Ucraina au primit simultan, în anul 2022, statutul oficial de țări candidate la integrarea în UE. Șefa de stat a Republicii Moldova, Maia Sandu, consideră că intrarea țării sale în UE va consolida granița de est a Uniunii Europene.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă