10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăSe pregătesc negocieri în interiorul Coaliției. UDMR vrea postul de Avocat al...

Se pregătesc negocieri în interiorul Coaliției. UDMR vrea postul de Avocat al Poporului

Luni se desfășoară o ședință a conducerii PNL, care va pregăti următoarea rundă de negocieri cu partenerii din Coaliția de guvernare.

În PNL se derulează un conflict mocnit, din cauza criticilor pe care politicieni PNL de la Cluj, inclusiv Emil Boc, le aduc liderului central al partidului, Ludovic Orban.

Pe de altă parte, PNL se pregătește și de următoarea rundă de negocieri cu partenerii săi de la guvernare – USR PLUS și UDMR. Printre altele, UDMR ar urma să solicite să i se atribuie postul de șef al instituției Avocatul Poporului, iar PNL intenționează să refuze această cerere dar să propună acordarea, către UDMR, a unei alte funcții importante.

Una dintre acuzațiile pe care liderii PNL din Transilvania o aduc lui Ludovic Orban este tocmai faptul că a negociat slab împărțirea posturilor din administrație, inclusiv cele de prefect, la care UDMR ar fi avut un succes neașteptat.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Cum să alegi parfumul potrivit pentru orice ocazie

Viața este frumoasă dacă facem alegeri bune, iar parfumurile de lux ne pot aduce o dimensiune extraordinară în experiența vieții și în felul cum...

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...
Ultima oră
Pe aceeași temă