13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăScandalul Trump – Biden poate exploda în România în timpul guvernului Orban

Scandalul Trump – Biden poate exploda în România în timpul guvernului Orban

Liderul de la Casa Albă, Donald Trump, este pornit într-o luptă fără menajamente împotriva rivalului său din Partidul Democrat, Joe Biden, care îi va fi contracandidat în alegerile prezidențiale din SUA.

Donald Trump a acuzat, voalat, Ucraina că ar fi avut relații de afaceri ilegale cu fiul lui John Biden după cum a relatat presa presa americană. Președintele Trump, a publicat discuția cu președintele Ucrainei, din care reiese, că ar fi avut discuții pe tema investigării de Ucraina, a acuzațiilor aduse lui Biden junior .

Scandalul Trump – Biden va lovi, după toate aparențele, și România, întrucât fiul lui Joe Biden, Hunter Biden, pare a fi avut afaceri și în țara noastră.

Avocatul lui Donald Trump, Rudy Giuliani, a anunțat deja că România este următoarea țară, după Ucraina, în care a făcut afaceri Hunter Biden. Această situație se putea însă rezolva, la nivel politic, nu juridic, dacă se ajungea la o înțelegere între premierul Viorica Dăncilă și avocatul Giuliani – acesta din urmă, ca reprezentant al președintelui Trump.

Sugestia unei posibile înțelegeri între Giuliani și Dăncilă a fost lansată chiar de Rudy Giuliani – un avocat prea experimentat pentru a lansa mesaje întâmplătoare. Giuliani a postat pe contul său de Twitter o fotografie în care apare luând masa la un restaurant din SUA, foarte aproape de Viorica Dăncilă, aflată la masă în același local, chiar în spatele lui Giuliani. Restaurantul în care au luat masa Giuliani și Dăncilă este chiar în hotelul lui Donald Trump.

Fotografia preluată de la Giuliani a fost redistribuită de site-ul american Politico. Ciudata întâlnire, în restaurant, între Giuliani și Dăncilă ar fi avut loc în luna martie 2019, în timpul unei vizite la Washington a premierului Viorica Dăncilă. La acel moment, partea română  nu a oferit prea multe detalii despre scopul sau despre rezultatele acelei vizite. Dar ele se deduc acum, într-un moment în care Guvernul Dăncilă a căzut, iar scandalul Trump – Biden se extinde spre România. Coincidența acestor două evenimente nu este probabil întâmplătoare.

Oficial, nu este confirmată o întâlnire a avocatului Rudy Giuliani cu premierul Viorica Dăncilă, iar publicația Politico precizează că purtătorul de cuvânt al lui Giuliani nu i-a răspuns la o întrebare pe acest subiect.

După ciudata vizită a Vioricăi Dăncilă în restaurantul lui Trump de la Washington, Rudy Giuliani a lansat un atac asupra României, făcând aluzie la legăturile fiului lui Joe Biden, Hunter Biden, cu un controversat om de afaceri român, Gabriel (Puiu) Popoviciu. În România, acesta activează și în domeniul imobiliar, iar potrivit unor surse neoficiale, clădirea în care funcționează Ambasada SUA la București se află pe un teren, din cartierul Băneasa, care a făcut parte din patrimoniul fostei ferme agricole de stat Băneasa și care ar fi fost cumpărat, acum câțiva ani, chiar de la Puiu Popoviciu – ajungând în final să fie folosit pentru edificarea noului sediul al Ambasadei SUA.

În relația dintre Hunter Biden și Puiu Popoviciu este vehiculat și numele unui fost șef al FBI, Louis Freeh.

Acum câteva zile, după ce Guvernul Dăncilă a fost demis prin moțiune de cenzură, președintele Trump a lansat personal atacul asupra României.

”Cred ce au făcut Biden și fiul său, și acum, cred, că apare și cazul României. Sau al altei țări. Și sunt sigur că există mai mult decât atât”, a avertizat Donald Trump.

Dacă în timpul Guvernului Dăncilă aceste atacuri la adresa României au fost moderate, se poate deduce că, imediat după instalarea guvernului condus de Ludovic Orban, în România se va produce o “explozie”, cu “detonare” din Statele Unite.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Renunțarea la sobele cu lemne, inepții. “Cu ce să ne încălzim? Curent electric? Ăla pe care am ajuns să îl importăm la prețuri astronomice?”,...

Partidul S.O.S al Dianei Șoșoacă susține că românii nu se pot încălzi cu "curentul electric importat la prețuri astronomice", ci este nevoie de sobele...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

Florin Roman(PNL): „ Noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi metehne, ameninţări, şantaj, mizerie”

Deputatul PNL Florin Roman, coordonatorul campaniei partidului pentru alegerile locale, a declarat miercuri, la Târgovişte, că "noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi...
Ultima oră
Pe aceeași temă