11.5 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăPoliticăRomânia vrea să fie partener cu Qatar și cu SUA pentru restabilirea...

România vrea să fie partener cu Qatar și cu SUA pentru restabilirea păcii în Orientul Mijlociu

România vrea să fie partener cu SUA și cu statul Qatar pentru a obține restabilirea păcii în Orientul Mijlociu, a declarat premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită în Qatar.

Șeful Guvernului României a exprimat această intenție după ce s-a întâlnit cu premierul statului Qatar, şeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, care este și ministru de Externe. Din delegația condusă de premierul Ciolacu face parte și ministrul român de Externe, Luminița Odobescu.

“Am venit plin de speranţă în această vizită oficială, convins că în perioade complicate trebuie să găsim noi oportunităţi de dialog şi cooperare cu state cu care împărtăşim viziuni şi valori comune în acest context internaţional dificil. Statul Qatar este un broker de securitate respectat în Orientul Mijlociu, la fel cum România este un factor de stabilitate recunoscut în Europa de Est. Tocmai de aceea sunt aici, pentru a transmite un mesaj puternic că România va fi alături de Qatar, pentru ca împreună cu Statele Unite şi partenerii din Uniunea Europeană să susţinem eforturile de pace şi pentru restabilirea securităţii în Orientul Mijlociu. Sunt pe deplin de acord că trebuie să adoptăm o poziţie echilibrată şi să încurajăm ca atât statul Israel, cât şi Iranul să manifeste reţinere imediată pentru prevenirea unor evenimente periculoase”, a declarat premierul Ciolacu.

Statul Qatar are un parteneriat important cu SUA. Pe de altă parte, Qatarul a acționat ca mediator între Israel și gruparea Hamas, după momentul din octombrie 2022, când teroriștii Hamas au atacat Israelul.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă