24.2 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăPoliticăRemanierea guvernului Dăncilă, din ce în ce mai probabilă

Remanierea guvernului Dăncilă, din ce în ce mai probabilă

„Evident, după o anumită perioadă de exercitare a atribuţiilor Executivului, este nevoie de evaluarea eficienţei acestei activităţi şi cel mai bun cadru este cel statutar, al Comitetului Executiv. De asemenea, este şi momentul în care trebuie făcut lucrul acesta, este începutul unei noi sesiuni parlamentare care are obiectivele ei, priorităţile ei, şi trebuie canalizate toate energiile pentru rezolvarea acestora. Deci, din punctul acesta de vedere, e clar că discuţia aceasta se impune, cu atât mai mult cu cât şi din spaţiul public apar unele semnale legate de activitatea Executivului. Trebuie analizate toate actele de guvernare de până acum”, a declarat Dumitru Buzatu, pentru Mediafax.

Liderul PSD Vaslui a adăugat că „probabil” va fi o remaniere după analiza activităţii miniştrilor în CExN al PSD care se va desfăşura săptămâna viitoare, la Neptun.

„Din această discuţie vor rezulta câteva lucruri care cu certitudine vor fi puse în aplicare în perioada următoare, iar una dintre acţiuni va fi, probabil, şi aceea de remaniere, pentru că aşa cum am spus, există foarte multe semnale în spaţiul public, dintre care unele, după părerea mea, trebuie luate în considerare”, a declarat Dumitru Buzatu pentru Mediafax. El a adăugat că semnalele la care se referă sunt „obervaţii, critici la activitatea unui ministru”.

Întrebat de Mediafax, în acest context, dacă în CExN de la Neptun s-ar putea discuta şi despre activitatea prim-ministrului, Buzatu a răspuns afirmativ. „Premierul, în primul rând, fiind şi preşedinte executiv al partidului, a fost prezentă la toate organismele statutare în care s-au luat anumite decizii în partid şi din punctul acesta de vedere aş zice că atât membrii BPN cât şi celelalte structuri de conducere şi de decizie ale PSD cunosc activitatea prim-ministrului. Dar probabil că vor exista referiri şi la activitatea prim-ministrului şi evident că sperăm că ele vor fi pozitive”, a declarat liderul PSD Vaslui.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, marţi seară, că la Comitetul Executiv Naţional al partidului se va discuta despre activitatea miniştrilor, menţionând că este nemulţumit de unii dintre ei. Liviu Dragnea a mai spus că premierul va avea iniţiativa, dacă se pune problema de remaniere.

Cele mai citite

Aurelian Pavelescu și-a anunțat candidatura la președinție

Preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), Aurelian Pavelescu, şi-a anunţat sâmbătă candidatura la alegerile prezidenţiale din acest an. Acesta a arătat că va candida...

Începe renumărarea voturilor la două secții din Sectorul 2

La două secții de votare din Sectorul 2 al Capitalei începe acțiunea de renumărare a voturilor, în urma alegerilor desfășurate în ziua de duminică,...

Donald Trump a participat la o slujbă religioasă, alături de persoanele de culoare

În weekend, Donald Trump, împreună cu o serie de republicani, a participat la o slujbă religioasă într-o biserică din Detroit, cu enoriași de culoare. ...
Ultima oră
Pe aceeași temă