13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăRamona Săseanu și Liviu Popescu devin directori interimari ai TVR, respectiv SRR

Ramona Săseanu și Liviu Popescu devin directori interimari ai TVR, respectiv SRR

Ramona Săseanu, propusă de PNL, a obţinut 240 voturi pentru şi 135 împotrivă.

Ceilalţi candidaţi au fost respinşi. Astfel, Adrian Ţântă, propus de AUR, a întrunit 131 voturi pentru şi 244 împotrivă, în timp ce Monica Ghiurco a obţinut patru voturi pentru şi 371 împotrivă.

Pentru SRR, Liviu Popescu, propus de USR PLUS, a obţinut 237 voturi pentru şi 134 împotrivă.

Candidatura lui Nicolae Voiculeţ, din partea AUR, a fost respinsă, obţinând 134 voturi pentru şi 237 împotrivă. Votul a fost secret cu buletine.

Mandatele celor doi directori general interimari este de şase luni.

Înaintea votului din plen, Comisiile parlamentare pentru cultură au dat aviz favorabil pentru Ramona Săseanu-Moroșanu ( 13 voturi pentru), celelalte propuneri obținând: Cosmin Tinda – 5 voturi pentru și Monica Ghiurco 1 vot pentru.

Săseanu-Moroșanu a fost susținută de PNL pentru a fi numită director interimar al TVR, însă a picat în 2012 și 2013 două concursuri interne, potrivit unor documente obținute de G4Media.ro. Ea și-a dorit postul de director al studioului teritorial Craiova, dar a picat concursul cu 7.5, în 2012. Un an mai târziu Ramona Săseanu Moroșanu și-a încercat norocul la funcția de coordonator cu atribuții de producător executiv de știri, sport și programe la studioul din Craiova, însă și acest concurs a fost picat. În 2015, Săseanu i-a luat un interviu Vrăjitoarei Elena, care se recomanda drept „vrăjitoare, tămăduitoare sau clarvăzătoare”, iar ulterior a fost cercetată de poliție pentru înșelăciune.

Plenul Parlamentului a respins, marţi, rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune și ale Societății Române de Radiodifuziune pe anii 2017, 2018 şi 2019. Respingerea rapoartelor înseamnă în mod automat demiterea conducerilor. 

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...
Ultima oră
Pe aceeași temă