8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăRaluca Turcan promite că „depesedizarea” României va continua

Raluca Turcan promite că „depesedizarea” României va continua

“Parlamentarii PNL vor fi prezenţi la votul de învestire a următoarelor guverne, dar se vor abţine de la vot, ca să putem ajunge la alegeri anticipate şi să scăpăm ţara de PSD”, susţine Turcan, conform Știripesurse.ro.

“Ţara este pe mâini bune şi vom continua depesedizarea. Să fie foarte clar: majoritatea PSD NU a votat împotriva guvernului, ci a votat împotriva debaronizării. A fost un vot împotriva alegerii primarilor în două tururi”, afirmă Raluca Turcan, într-o postare pe Facebook.

Ea spune că PNL va merge la alegerile anticipate, pentru a elibera Parlamentul de “majoritatea toxică PSD”.

“Trebuie să eliberăm ţara de cea mai nocivă majoritate născută din pixul lui Dragnea, o majoritate care ne-a scos de la masa deciziei europene. Guvernul şi-a făcut datoria. Ordonanţele de urgenţă au fost date pentru oameni, NU pentru infractori, cum a făcut PSD cu OUG 13”, adaugă Turcan.

El explică faptul că Guvernul a trebuit să rezolve urgent probleme precum: prevenirea îmbolnăvirilor cu coronavirus; decontarea navetei şcolare, după ce CCR a declarat neconstituţional un articol din Legea Educaţiei; salvarea vieţii românilor care au nevoie de intervenţii medicale sau tratamente în spitale, de stat sau private; pregătirea legislaţiei pentru a absorbi bani europeni în exerciţiul financiar 2021 – 2027; extinderea programului-pilot Masa la şcoală pentru 150 de şcoli, respectiv pentru 65.000 de copii; recunoaşterea, în sfârşit, după 30 de ani, a asociaţiei foştilor deţinuţi politici drept organizaţie de utilitate publică; creşterea costului standard per elev; extinderea programului Prima Casă.

“Premierul pe care PNL îl susţine este Ludovic Orban. Parlamentarii PNL vor fi prezenţi la votul de învestire a următoarelor guverne, dar se vor abţine de la vot, ca să putem ajunge la alegeri anticipate şi să scăpăm ţara de PSD”, mai spune Turcan.

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă