8.9 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăPoliticăRaluca Trucan: "O zi tristă pentru România"

Raluca Trucan: “O zi tristă pentru România”

Discursurile din plenul reunit au arătat că există un ”stat paralel: statul la Guvern, paralel cu realitatea”, a declarat miercuri liderul grupului liberal din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, după respingerea moţiunii de cenzură, precizând că ”astăzi este o zi tristă pentru România”.

“Astăzi este o zi tristă pentru România, pentru că am fi avut şansa să votăm pentru o Românie europeană. Această moţiune de cenzură a avut 152 de semnatari şi 166 de voturi. Aş dori să le mulţumesc tuturor celor care au avut responsabilitatea să voteze această moţiune, au arătat că le pasă de România şi că le pasă de ceea ce aşteaptă oamenii de la reprezentanţii lor politici. Discursurile de astăzi din Parlament au arătat că există un stat paralel: statul la Guvern, paralel cu realitatea. Asta ne-a oferit PSD-ul astăzi. Din nefericire, agenda guvernamentală este în continuare dictată de infractori şi condamnaţi penali. E o realitate pe care nu poate să o ascundă nimeni şi ea va ieşi la iveală începând cu ziua de mâine, când începe dezbaterea pe Codul penal, în afara sesiunii parlamentare obişnuite. Urmează sesiune extraordinară, unde piesa cheie va fi Codul penal şi artificiul Codului administrativ, care a fost mutat în sesiunea extraordinară tocmai pentru a nu se devoala complet şi arăta că adevărata lor preocupare este ca prin Parlament să scoată legi astfel încât, până la momentul sentinţei definitive a lui Liviu Dragnea, legile Justiţiei să fi fost modificate. Acesta este unicul lor obiectiv şi acest obiectiv pe care PSD-ul îl are astăzi arată uriaşa minciună pe care au spus-o oamenilor în faţă, în momentul alegerilor electorale. La alegerile electorale nu le-au spus că vor urma să mutileze Justiţia şi că premier va fi Viorica Dăncilă. Doamna Dăncilă îşi va pune, din nefericire, semnătura pe documente care vor îngenunchea democraţia în România”, a afirmat Turcan.

În opinia sa, momentul de astăzi poate fi calificat în mai multe feluri – Opoziţia “s-a întărit”, iar reprezentanţilor Puterii “le este teamă”.

“Opoziţia s-a întărit, nu foarte tare aşa cum am fi sperat, însă este un număr de voturi mai mare decât la celelalte moţiuni de cenzură. În acelaşi timp, am văzut că reprezentanţilor Puterii le este teamă, pentru că, dacă nu le-ar fi fost teamă, i-ar fi lăsat pe parlamentarii lor la vot în sală şi foarte mulţi dintre cei cu care am vorbit şi ne-au spus că le este frică, la propriu, de Liviu Dragnea e posibil să fi avut curajul să voteze această moţiune”, a susţinut Turcan.

Potrivit liderului liberal, această zi ar trebui “să le dea curaj” celor care protestează în Piaţă, în oraşele României, şi care alături de Opoziţia care “i-a dat peste cap până acum planurile lui Liviu Dragnea” au datoria să ţină ştacheta sus.

“Noi, în Parlament, ei protestând liber încă în această ţară să putem la un anumit moment să stopăm acest abuz de putere pe care PSD îl oferă României”, a conchis Raluca Turcan.

Cele mai citite

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...
Ultima oră
Pe aceeași temă