10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăPunct de cotitură pentru coaliție: Voiculescu pleacă sau rămâne?

Punct de cotitură pentru coaliție: Voiculescu pleacă sau rămâne?

PNL și-a schimbat discursul cu privire la posibilitatea schimbării lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății, chiar dacă USR PLUS a dat pe parcursul weekend-ului mai multe declarații de susținere a acestuia. Mingea ajunge acum în terenul premierului.

Dacă până acum aceste declarații au fost evitate, liderul PNL, Ludovic Orban, a punctat ieri că, dacă nu se vede o îmbunătățire în ceea ce privește activitatea Ministerului Sănătății, „se poate ajunge la schimbarea ministrului”. Orban a subliniat că este dreptul constituțional al premierului ca atunci când consideră că un ministru nu își îndeplinește mandatul sau nu pune în aplicare programul de guvernare să îl schimbe. Liderul PNL a subliniat că USR PLUS este însă responsabil din punct de vedere politic pentru activitatea lui Voiculescu.

Întrebat dacă mai era premier și avea loc situația de la Spitalul Foișor, dacă Voiculescu ar fi rămas ministru, Orban a răspuns: „Premierul este Florin Cîțu”.

„Coaliția merge mai departe”

Copreședintele USR PLUS, Dan Barna, a declarat însă că coaliţia de guvernare „merge mai departe”, iar Vlad Voiculescu va continua la Ministerul Sănătăţii.

„Mesajul e unul foarte simplu. Coaliţia merge mai departe, coaliţia este asumată pe reformele pe care le-am propus în programul de guvernare. Continuăm în această structură, pentru că este foarte important ca acest Guvern să-şi îndeplinească programul de guvernare. A fost o discuţie…discuţia firească, de altfel, a coaliţiei, am discutat despre Radio şi TVR, despre schema HORECA, am discutat, evident, şi despre subiectul legat de situaţia de la Sănătate. Există o susţinere la nivelul actualului ministru Vlad Voiculescu, care se va reflecta, bineînţeles, şi în perioada următoare. Vlad continuă la Ministerul Sănătăţii, nu a fost niciun moment în discuţie în coaliţie ideea ca Vlad să fie demis sau să se retragă. Obiectivul general al coaliţiei şi al nostru, al fiecăruia dintre noi, este ca acele obiective pe care le avem în programul de guvernare să devină realitate”, a declarat Dan Barna.

Rareș Bogdan în Parlament pentru capital politic

Primul care a ieșit la rampă pentru a capitaliza politic situația a fost prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan. În loc să meargă la Parlamentul European unde se dezbăteau chestiuni importante legate de PNRR, Bogdan a ajuns ieri dimineață la Biroul Executiv al PNL, unde spus că cineva „trebuie să dea explicaţii pentru ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor din Capitală.

El a fost întrebat cine ar trebui să dea aceste explicaţii, iar răspunsul a venit prompt: „Cei care trebuiau să gestioneze situaţia”. Rareş Bogdan a spus însă că premierul este cel care poate cere înlocuirea unei echipe. „Haideţi să vedem ce s-a întâmplat, să facem o analiză a evenimentului de vineri seara, care este unul care nu trebuie să se mai repete şi după asta să luăm decizii. Ce vă pot spune este că situaţia nu este atât de gravă. (…) Situaţia este mult mai liniştită în coaliţie decât pare din afară. (…) Vom sta de vorbă. Deocamdată, în momentul acesta, nu discutăm despre demiteri, discutăm despre un lanţ al vinovăţiilor care trebuie să ne fie pus la dispoziţie nouă şi opiniei publice”, a spus prim-vicepreşedintele PNL.

„Există o susţinere la nivelul actualului ministru Vlad Voiculescu, care se va reflecta, bineînţeles, şi în perioada următoare. Vlad continuă la Ministerul Sănătăţii, nu a fost niciun moment în discuţie în coaliţie ideea ca Vlad să fie demis sau să se retragă. Obiectivul general al coaliţiei şi al nostru, al fiecăruia dintre noi, este ca acele obiective pe care le avem în programul de guvernare să devină realitate”. DAN BARNA, VICEPREMIE USR PLUS

TEHNIC VORBIND

PSD pregătește o nouă moțiune simplă

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat depunerea unei noi moţiune simple la Camera Deputaților, împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

„Ministrul Vlad Voiculescu este responsabil de tot ceea ce s-a întâmplat şi se întâmplă acum cu gestionarea pandemiei. Nu se fac teste, au întrerupt testarea şi în şcoli, mortalitatea a ajuns pe locul 10 mondial în România pe perioada pandemiei”, a spus Ciolacu.

El a adăugat că Vlad Voiculescu ar trebui retras de la Ministerul Sănătăţii de conducerea USR PLUS.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă