Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

PSD vrea înfiinţarea Autorităţii Naţionale de Interceptări

Un document discutat sâmbătă la Neptun arată că PSD va susţine un proiect de lege prin care se înfiinţează Autoritatea Naţională de Interceptări, astfel încât să fie scoşi "serviciile de informaţii şi ofiţerii din justiţie şi politică".

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

01.09.2018 - 15:26

Proiectul este unul mai vechi, iniţiat de Călin Popescu Tăriceanu.

"Imbunătăţirea legislaţiei pentru asigurarea unor servicii de informaţii în conformitate cu cerinţele statului de drept. Adaptarea prevederilor din legile siguranţei naţionale la nivelul celor din ţările puternic dezvoltate în acest domeniu. Reaşezarea activităţii serviciilor de informaţii în matca lor constituţională", se arată în documentul discutat sâmbătă în şedinţa CEx a PSD, de la Neptun.

Termenul ar fi decembrie 2018, fiind vorba despre un proiect de lege. Documentul mai prevede: "Definirea clară a atribuţiilor structurilor de informaţii. Scoaterea serviciilor de informaţii şi a ofiţerilor serviciilor din justiţie şi politică. Înfiinţarea Autorităţii Naţionale de Interceptări".

Proiectul este unul mai vechi, unul dintre iniţiatori fiind Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE.

Potrivit proiectului aflat pe site-ul Senatului, Autoritatea are ca obiectiv interceptarea, înregistrarea, ascultarea, verificarea primară, stocarea şi transmiterea datelor şi informaţiilor ce au interes pentru securitatea naţională, prevenirea şi combaterea terorismului şi a criminalităţii organizate şi corupţiei, cât şi prevenirea, descoperirea şi contracararea interceptărilor ilegale a comunicaţiilor, în colaborare cu celelalte autoritati informative si de protecţie.

Comentarii