14.4 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăPoliticăProblemele din justiţie l-au "sărăcit". Ce avere mai are Darius Vâlcov

Problemele din justiţie l-au “sărăcit”. Ce avere mai are Darius Vâlcov

Din declarațiile de avere și interese. rezultă că întreaga avere a fostului ministru s-a evaporat, acesta având în 2016 ca unică sursă de venit banii primiți de la grupul PSD din Camera Deputaților, potrivit DIGI24.

Din declarația de avere depusă de Darius Vâlcov pe 15 februarie rezultă că acesta nu mai are nici terenuri, nici apartamente sau case, nici mașini și nici conturi în bancă. La toate rubricile sus-menționate, Vâlcov a tras linie. Actualul consilier de stat mai susține că nu are nici bijuterii, nici obiecte de artă și de cult şi nici plasamente sau investiții.

La rubrica „alte active producătoare de venituri nete, care însumate depășesc echivalentul a 5.000 de euro pe an”, Vâlcov a tras iar linie.

Singurele venituri pe 2016 pe care fostul ministru le declară sunt cele primite de la grupul parlamentar al PSD, în calitatea de consilier: 39.034 lei.

Înainte de problemele cu legea, averea lui Darius Vâlcov putea fi considerată impresionantă. Reamintim că în martie 2015 procurorii DNA găseau acasă la acesta, cu prilejul perchezițiilor, peste 90 de tablouri, dintre care trei semnate Pablo Picasso. Altele purtau semnătura Renoir, Tonitza și Grigorescu.

Când solicitau reținerea lui Darius Vâlcov, procurorii mai vorbeau despre un seif care conținea: 90.000 de dolari, 1,3 milioane lei, 3 lingouri de aur (în total 3 kilograme), un tablou cu ramă aurie, inscripționat Renoir, un tablou inscripționat Jean Cocteau, o pictură pe lemn, inscripționată Aurel Acasandrei, mai scriu jurnaliştii DIGI24.

Dincolo de bunurile și banii trecuți în declarațiile de avere, fostul primar al Slatinei și ministru ar fi avut și alte bunuri, dacă ținem cont de o scrisoare pe care Dan Bălășescu, fost viceprimar al Slatinei, o trimitea, prin 2011, premierului de atunci, Emil Boc. Potrivit lui Bălășescu, Vâlcov ar fi deținut apartamente în Bruxelles (Belgia), Strassbourg (Franța), Crans Montana (Elveția) și Monte Carlo (Monaco), o vilă de lux pe malul lacului Como, două apartamente de lux în București, plus terenuri și circa 10 milioane de euro cash.

Cele mai citite

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...
Ultima oră
Pe aceeași temă