10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăPrintre manifestanți s-au remarcat huliganii și interlopii. AUR ia România cu asalt

Printre manifestanți s-au remarcat huliganii și interlopii. AUR ia România cu asalt

Liderul AUR, George Simion, a fost cel care a dat strigarea pentru protest, în fața tuturor prefecturilor din țară. Luni după amiază, Simion a anunțat de la tribuna Camerei Deputaților că pleacă din Parlament pentru a participa la proteste.

Ieri, Guvernul a precizat că pentru perioada imediat următoare nu vor fi adoptate măsuri de relaxare a restricţiilor, aşa cum s-a afirmat în spaţiul public, fiind citate surse guvernamentale.

„Menţionăm faptul că aceste măsuri sunt raportate la incidenţa fiecărei localităţi printr-un mecanism prezentat public, iar retragerea acestora depinde de reducerea nivelului de răspândire a virusului la nivelul localităţii. În ceea ce priveşte perspectiva unor măsuri de natură a permite desfăşurarea unor tipuri de activităţi, menţionăm că nu sunt adoptate decizii în acest sens şi nu vizează perioada imediat următoare”, se arată în precizarea transmisă de Executiv.

Executivul mai spune că se fac „consultări şi analize” referitoare la momentul în care rata de răspândire a virusului la nivel naţional va fi redusă semnificativ şi „doar în acest context, într-un interval de câteva luni de zile, vor putea fi puse în discuţie condiţiile pentru desfăşurarea anumitor tipuri de activităţi”.

La rândul său, prefectul Alin Stoica a mulțumit bucureștenilor care respectă ordinea și restricțiile. Cu privire la protestul din București, Stoica a spus că spre finalul acestuia, 300 de oameni au devenit agresivi, dar că jandarmii au acționat cu calm. „Nu vom renunța la aceste măsuri pentru că aceste măsuri ne protejeaza pe noi. Este o limitare a confortului. Magazinele nu se închid, se schimbă programul. În Austria, magazinele în mod normal se închid la ora 18.00”, a declarat Stoica. 

Jandarmi răniți în București

În urma incidentelor din Capitală, 12 jandarmi au fost răniți, iar trei dintre ei au ajuns la Spitalul Floreasca. Forțele de ordine au identificat 188 de persoane dintre cei care au participat la manifestații. Poliția a aplicat 222 de amenzi în valoare de peste 200.000 lei.

Protestele s-au soldat însă și cu vitrine sparte, distrugeri de mobilier stradal și stații de autobuz. Pe înregistrări se poate vedea cum manifestanții au lansat o ploaie de pietre înspre forțele de ordine.

 

Interlopi, printre manifestanții din Timișoara

 

Semnificativ pentru protestele din aceste zile este și faptul că printre manifestanți s-au infiltrat interlopi. La protestul de duminică noaptea din Timișoara, a fost văzut unul unul dintre traficanții de cocaină din gruparea condusă de Lucian Boncu, care vineri a fost condamnat în dosarul DIICOT. Acesta s-a aflat în fruntea protestului, a relatat pressalert.ro. Deian Miloșev apare în filmări în mai toate punctele protestului. E a fost condamnat săptămâna trecută de Tribunalul Timiș la cinci ani și patru luni de închisoare, fiind găsit vinovat de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și de consum de droguri de mare risc. Miloșev a fost, în timpul procesului, rearestat împreună cu liderul interlop Lucian Boncu, după ce au încălcat termenii arestului la domiciliu.

Protestatarii au strigat împotriva primarului Dominic Fritz și a guvernanților de la nivel central, dar și împotriva procurorilor DIICOT. Când coloana s-a apropiat de sediile parchetelor, Miloșev și prietenii săi pot fi auziți pe înregistrare „hai să dărâmăm DIICOT-ul”. A urmat un val de înjurături la adresa procurorilor.

 

„Partidul extremist AUR legitimează extremismul. La Timișoara au scandat lozinci xenofobe („Heil Fritz!”, „Timișoara nu e Auschwitz”) în fața casei primarului Dominic Fritz. La Pitești au scandat „afara cu ungurii din țară”. La București au agresat o jurnalistă. la Galați au spart geamuri și au scandat în fața secției ATI „ardeți botnița”. La Bacău au intrat fără măști în curtea spitalului și au huiduit medicii, au huiduit oamenii care de mai bine de un an se zbat să ne salveze părinții și bunicii.” IONUȚ MOȘTEANU, DEPUTAT USR PLUS  

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă