20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăPoliticăPrimirea României în Schengen este prezentată de Comisia Europeană drept "recomandare" pentru...

Primirea României în Schengen este prezentată de Comisia Europeană drept “recomandare” pentru anul 2025

Comisia Europeană recomandă Consiliului UE, cu privire la situația Spațiului Schengen, “să ia o decizie finală și să stabilească o dată adecvată pentru ridicarea controalelor la frontierele terestre interne ale Bulgariei și României cu alte state membre”.

Comisia Europeană include această recomandare într-o “Propunere” adresată Consiliului UE pentru “Ciclul Schengen 2024 – 2025”. Propunerea este anunțată la data de 16 aprilie 2024. Altfel spus, în anul 2025, Consiliul UE este invitat să ia o decizie finală și să stabilească data la care vor fi ridicate controalele la frontierele terestre ale României și ale Bulgariei.

Amintim că ridicarea controalelor la frontierele aeriene și maritime ale României și ale Bulgariei se aplică din data de 31 martie 2024, conform deciziei Consiliului UE din decembrie 2023.

Propunerile pentru ciclul 2024 – 2025 au fost formulate de Comisia Europeană în contextul anunțării raportului privind starea Spațiului Schengen în ciclul 2023 – 2024.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...

Premierul Ciolacu este primit în Turcia de președintele Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri din Europa

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, în Turcia, cu președintele Recep Tayyip Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri politici din Europa. Premierul Ciolacu și...

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...
Ultima oră
Pe aceeași temă