Premier model: Orban a plătit amenzi de 3000 de lei pentru fumat și nepurtat mască în spații închise

Guvernul României a anunțat faptul că Ludovic Orban a fost sancționat și și-a achitat cele două amenzi în valoare totală de 3000 de lei.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 30.05.2020 - 17:11

Potrivit informării, premierul a plătit sâmbătă cele două amenzi prin intemediul platformei ghiseul.ro.

„Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat astăzi, 30 mai a.c., prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat şi nepurtarea măştii în spaţii închise”, informează comunicatul Executivului României.

 Potrivit reprezentanților Guvernului, prim-ministrul Ludovic Orban consideră că „regulile trebuie respectate în aceeaşi măsură de către orice cetăţean, indiferent de poziţia pe care o ocupă, iar în cazul în care acestea sunt încălcate trebuie aplicate sancţiunile stabilite de lege, fără a face distincţie”.

Citește și Imaginea zilei: relaxare în stare de alertă cu mâncare, alcool și tutun în biroul premierului Orban!

O imagine în care mai mulți memebri ai Cabinetului Orban apar într-un cadru relaxat, fără măști, fumând și consumând băuturi alcooloice, a făcut ieri ocolul rețelelor de socializare.

În fotografie apar premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu și ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Instantaneul a fost postat inițial de către consilierul parlamentar Cristian Vasilcoiu, ex-purtător de cuvânt al Liei Olguța Vasilescu în perioada în care aceasta deținea portofoliul de Ministru al Transporturilor, fiind ulterior preluată și repostată de Eugen Teodorovici și Victor Ponta. 

 

Cadrul în care oficialii guvernamentali apar în poziții lejere, în jurul unei mese pe care se aflau farfurii cu mâncare, sticle de bere, șampanie și băuturi spirtoase, a fost explicat noaptea trecută chiar de către premierul Ludovic Orban, într-o declarație pentru Libertatea.

”Fotografia este făcută de ziua mea de naştere, pe 25 mai. Au venit câţiva colegi. Este reală, nu pot să dezmint, cum fac alţii, lucruri de domeniul evidenţei (...) Era pe seară, în biroul meu. Muncisem toată ziua, în ziua mea de naştere, iar ei au venit să îmi facă o surpriză. După ora 17:30-18:00, au venit la mine mai mulţi colegi care se şi văd în poză. Mai erau trei care nu se văd în poză. I-am servit, cum este normal, cu un pahar de ceva. Am stat de vorbă şi i-am servit cu o gustare, cu un pahar de bere, nu am făcut nimic rău (...) Nu aveam mască pentru că mâncasem, se vede după farfuriile de pe mese. Le-am oferit o gustare colegilor mei apropiaţi, de cabinet. Veniseră să îmi ureze „La mulţi ani!”. Uitaţi-vă că în poză apar măşti şi farfurii”, a explicat premierul Orban contextul festiv al întâlnirii.

Orban a negat, de asemenea, posibilitatea ca imaginea să fi fost realizată de vreun coleg de partid, afirmând că, cel mai probabil, cadrul a fost suprins de personalul de serviciu în sera de 25 mai.

Comentarii