12 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăPoliticăPrima reacție a lui Ciucă în cazul suspiciunii de plagiat la doctorat

Prima reacție a lui Ciucă în cazul suspiciunii de plagiat la doctorat

Premierul Nicolae Ciucă a făcut precizări în urma unor speculații cu privire la posibilul plagiat în lucrarea sa de doctorat.

Explicațiile premierului Ciucă

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, premierul Nicolae Ciucă neagă faptul că NU ar avea o lucrare originală.

,,În acuzele publice se reclamă că unele referiri din notele de subsol nu apar și în lista bibliografică. Acest lucru nu arată altceva decât faptul că lucrarea a fost elaborată onest, fiind menționată cel puțin într-un loc sursa bibliografică.

Acuzațiile publice nu se pot susține științific în niciun fel, fapt ce poate fi dovedit și de raportul oricărei metodologii de depistare a similitudinii, corect și profesionist utilizată. Sintagme și formulări standardizate specifice domeniului tezei de doctorat (gen “pilon de stabilitate” etc) nu trebuie ocolite atunci când tratezi un subiect sensibil – precum geopolitica – unde semantica trebuie neapărat să fie precisă, motiv pentru care anumite sintagme/formulări este obligatoriu să fie standardizate.”, motivează premierul.

Lucrarea de doctorat, susținută în 2003

Nicolae Ciucă, militar de carieră, motivează că lucrarea sa este publică din 2003 și la finalul postării spune că așteaptă ca instituțiile competente să se pronunțe în acest caz.

,,În măsura în care vor mai exista semne de întrebare, UNAp va fi îndreptățită să solicite verificarea de către CNATDCU – Comisia 26 – Științe politice, studii de securitate, ştiinţe militare, informaţii și ordine publică.” , a mai punctat Ciucă.

Florin Roman, fost ministru al digitalizării, a fost acuzat de a faptul că și-a trecut în CV studii pe care nu le avea și a demisionat.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Ciocniri violente între poliția georgiană și manifestanți la Tbilisi

Poliţia georgiană a folosit forţa marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au adunat pentru a treia săptămână ca să protesteze...

Ursula von der Leyen ia în calcul o înțelegere cu extrema dreaptă după alegerile europarlamentare

În cadrul dezbaterii de la Maastricht, organizată de POLITICO şi Studio Europa Maastricht, aceasta a dat de înţeles că ar fi deschisă pentru o...

Opt persoane au murit într-un restaurant din Beirut în urma unui incendiu porvocat de explozia unei butelii de gaz

Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat...
Ultima oră
Pe aceeași temă