7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăPrim-ministrul Viorica Dăncilă, vizită oficială în Belgrad

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, vizită oficială în Belgrad

Potrivit programului anunţat de Executiv, după sosirea la sediul preşedinţiei Serbiei, unde cei trei premieri vor fi întâmpinaţi de către preşedintele sârb, Aleksandar Vucic, va urma fotografia de familie şi apoi reuniunea în format cvadrilateral România-Bulgaria-Serbia-Grecia.

La finalul şedinţei, conform agendei transmisă de Guvern, premierul Viorica Dăncilă, preşedintele Republicii Serbia, Aleksandar Vucic, prim-ministrul Bulgariei, Boyko Borisov, şi prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras vor susţine declaraţii de presă comune, programate să înceapă în jurul orei 11.00 (ora locală).

Evenimentul se va încheia cu un dejun de lucru oferit de preşedintele sârb în onoarea celor trei premieri.

Legat de participarea la cvadrilaterala de la Belgrad, premierul Dăncilă a declarat la şedinţa de Guvern de joi că va prezenta priorităţile ţării noastre la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, cu accent pe avansarea agendei europene referitoare la Balcanii de Vest şi pe proiecte de interconectare ale regiunii cu UE.

“Voi prezenta principalele priorităţi ale Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene cu accent pe avansarea agendei europene referitoare la Balcanii de Vest şi pe proiecte de interconectare ale regiunii cu Uniunea Europeană. Va fi o nouă oportunitate de consolidare a dialogului între cele patru state şi avansarea cooperării în regiunea sud-est europeană, în special din punct de vedere al dezvoltării economice, dar şi atragerii de investiţii”, a declarat Dăncilă.

Premierul a precizat că, în marja reuniunii, va avea loc o întrevedere a miniştrilor Tineretului şi Sportului din cele patru state în vederea “asigurării” sau “a avansării” planurilor privind susţinerea unei candidaturi comune a României, Bulgariei, Greciei şi Serbiei la ediţia din 2030 a Campionatului Mondial de Fotbal.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Se desumflă balonul Green Deal!

În România nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă