18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăPoliticăPreședintele Iohannis se întâlnește cu ambasadorii țărilor UE, înainte să plece la...

Președintele Iohannis se întâlnește cu ambasadorii țărilor UE, înainte să plece la Consiliul European

Președintele Klaus Iohannis va avea, în după-amiaza de 11 decembrie 2023, o întâlnire cu ambasadorii acreditați în România ai țărilor membre UE.

Conform programului anunțat de Președinția României, întâlnirea are loc la reședința din București a ambasadorului Spaniei. Spania este țara care, în cea de-a doua jumătate a anului 2023, a deținut Președinția rotativă a Consiliului UE și care va ceda acest mandat către Belgia.

Pe de altă parte, în perioada 14 – 15 decembrie 2023 este programată o nouă reuniune a Consiliului European, unde România va fi reprezentată de șeful statului. Este posibil ca președintele Iohannis să discute, la întâlnirea cu ambasadorii străini, despre subiectele aflate pe agenda Consiliului European.

Pentru România, cel mai important subiect de politică externă este acum, din nou, intrarea în Schengen. Consiliul European nu are în atribuții să voteze pentru extinderea Schengen dar poate formula recomandări pentru următoarea reuniune a Consiliului JAI, acolo unde, eventual, s-ar putea vota. O primă reuniune, informală, a Consiliului JAI, urmează a se desfășura în ianuarie 2024.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cărucioarele pentru bebeluși – află ce model să alegi pentru a fi cel mai folosit accesoriu pentru micuțul tău

Procesul continuu de dezvoltare al tehnologiei nu a ocolit nici domeniul produselor pentru copii, unde, spre exemplu, cărucioarele pentru bebeluși au parcurs o...

Goluri românești în Turcia! Sorescu și Drăguș au marcat pentru Gaziantep

Internaţionalii români Deian Sorescu şi Denis Drăguş au marcat câte un gol în partida pe care Gaziantep FK a pierdut-o cu scorul de 2-4...

Aeroportul Internațional „Delta Dunării”- „gaura” neagră a Consiliului Județean Tulcea

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a inaugurat recent, cu mare tam-tam, finalizarea lucrărilor de modernizarea a Aeroportului Internațional „Delta Dunării” de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă