5.9 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăPoliticăPreședintele Iohannis a vizitat o insulă unde se făcea comerț cu sclavi

Președintele Iohannis a vizitat o insulă unde se făcea comerț cu sclavi

În cadrul călătoriei sale prin câteva țări africane, președintele României a vizitat, în ziua de 22 noiembrie 2023, “Insula Gorée, patrimoniu UNESCO, fost avanpost al comerțului cu sclavi”.

Insula menționată aparține Republicii Senegal și se află în apropierea litoralului senegalez, în Oceanul Atlantic. Anunțul despre această vizită a fost transmis de Președinția României, în contextul în care, în perioada 21 – 23 noiembrie, șeful statului român este în vizită oficială în Senegal.

În data de 22 noiembrie 2023, președintele Iohannis are programată doar vizita în Insula Gorée. Punctele indicate în agenda șefului statului român sunt următoarele: “Întâlnire cu oficialitățile locale”, Vizită la Casa de sclavi „Maison des Esclaves” și “Vizită la Liceul de fete Mariama Ba”.

În ziua de 23 noiembrie 2023, președintele României va fi primit de președintele Republicii Senegal, Macky Sall, la Palatul Prezidențial. Apoi, tot în ziua de 23 noiembrie, președintele României și președintele Republicii Senegal vor participa, împreună, la inaugurarea Casei Națiunilor Unite din Senegal.

Înainte de Senegal, președintele Klaus Iohannis și soția lui, Carmen Iohannis, au fost în vizită de stat în Republica Cabo Verde, în perioada 20 – 21 noiembrie 2023.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Parlamentarii români au interzis pe platforma TikTok

Parlamentarii români au interzis pe TikTok. Atacul hackerilor asupra Parlamentului României, când infractorii cibernetici au reușit să sustragă multe documente, printre care și...

Parlamentarii români au interzis pe platforma TikTok

Parlamentarii români au interzis pe TikTok. Atacul hackerilor asupra Parlamentului României, când infractorii cibernetici au reușit să sustragă multe documente, printre care și...

CSAT se reunește astăzi. Principala temă de pe ordinea de zi

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte, astăzi, în şedinţă la Palatul Cotroceni.Săptămâna trecută, Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis...
Ultima oră
Pe aceeași temă