5.9 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăPoliticăPreședintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, ,,Sunt un baron?''

Președintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, ,,Sunt un baron?”

Întrebat dacă se consideră baron PSD, acesta a răspuns: ”Nu! Prin ceea ce fac eu de 3 ani de zile la CJ Neamţ sunt un baron? Eu spun că am făcut nişte lucruri în judeţul Neamţ şi vom vedea dacă vor fi apreciate sau nu. Ceea ce am promis oamenilor m-am ţinut de cuvânt întotdeauna. Apelativul de baron se practică în unele poziţii… Este regretabilă atitudinea poziţiei preşedintelui României. Este regretabil că preşedintele României a încuviinţat ca purtătoarea de cuvânt să facă nominalizări, nu s-a întâmplat niciodată, ceea ce nu e în regulă. Cred că e perioada asta de euforie de după alegeri. Ştiţi cum e cu zăpada mieilor, se topeşte repede”, a declarat Ionel Arsene.

El a mai afirmat că susţine alegerea preşedinţilor consiliilor judeţene prin vot uninominal, într-un singur tur de scrutin.

Declarația președintelui CJ Neamț vine după ce purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi, a afirmat, luni, că alegerile uninominale pentru preşedintele consiliului judeţean favorizează șefii de CJ aflaţi în funcţii.

“PSD nu a înţeles nimic din aceste alegeri”

“PSD nu a înţeles nimic din aceste alegeri pe care le-a pierdut într-un mod catastrofal şi umblă iar la cutia cu ordonanţe de urgenţă, încercând să schimbe regula jocului chiar în timpul desfăşurării jocului, ceea ce este inacceptabil. Votul românilor nu este bătaia de joc a PSD, atenţionează preşedintele României. Cetăţenii le-au transmis PSD-iştilor, în mod foarte clar, că practica ordonanţelor de urgenţă trebuie să înceteze. Acest instrument este prevăzut în Constituţie exclusiv pentru situaţii excepţionale. În niciun caz acest instrument nu poate fi folosit în continuare abuziv şi netransparent. Schimbarea legii electorale, făcută astăzi, prin ordonanţă de urgenţă, în sensul introducerii votului uninominal pentru alegerea preşedinţilor de Consilii judeţene, este de fapt o concesie pe care premierul Viorica Dăncilă vrea să o facă în faţa baronilor PSD, în încercarea de a le câştiga sprijinul. În mod evident dacă se va schimba legislaţia în sensul enunţat de premier, vor fi favorizaţi acest preşedinţi de consilii aflaţi în prezent în funcţii – adică domnii Marian Oprişan, Dumitru Buzatu şi Ionel Arsene Aceşti baroni PSD, panicaţi de scăderea în sondaje a partidului, fac tot posibilul să-şi securizeze funcţiile, în ciuda voinţei românilor. Aşa ceva nu poate fi acceptat”, a declarat Mădălina Dobrovolschi, la Palatul Cotroceni.

Cele mai citite

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...
Ultima oră
Pe aceeași temă