10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăPremierul Ciucă a convocat de urgență o ședință de Guvern

Premierul Ciucă a convocat de urgență o ședință de Guvern

Premierul Nicolae Ciucă a convocat de urgență, luni, o ședință de Guvern. Ședința se desfășoară în după-amiaza zilei de luni, 14 februarie 2022, în format online.

Anunțul referitor la această acțiune a fost postat, luni, pe site-ul Guvernului României. Cu o zi înainte, duminică, nu era prevăzută nicio ședință a Executivului pentru ziua de luni.

Cea mai recentă reuniune a Guvernului României avusese loc vineri. La acel moment se defășurase o ședință comună a Guvernelor din România și Republica Moldova, la Chișinău.

Premierul Nicolae Ciucă a fost în vizită, luni dimineață, la centrala nucleară de la Cernavodă. Totuși, în mod cert, ședința de Guvern de luni nu are legătură cu această vizită. Se poate presupune că premierul a convocat ședința de luni abia de la ora 17, întrucât în cursul dimineții era plecat din București.

Temele ședinței de luni, 14 februarie, nu sunt indicate pe site-ul Guvernului. Un eventual subiect poate fi criza politică și militară din estul Europei. Criza este generată de temerea privind un atac al Rusiei asupra Ucrainei.

Un alt posibil subiect al ședinței de Guvern poate fi situația pandemiei în România. În spațiul public se vehiculează informații conform cărora starea de alertă ar putea înceta în România. “Putem vorbi despre ridicarea restricțiilor și chiar despre o eventuală renunțare la starea de alertă”, a anunțat, luni, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România vrea să fie partener cu Qatar și cu SUA pentru restabilirea păcii în Orientul Mijlociu

România vrea să fie partener cu SUA și cu statul Qatar pentru a obține restabilirea păcii în Orientul Mijlociu, a declarat premierul Marcel Ciolacu,...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

Clotilde Armand vrea blocuri pe spațiile verzi de lângă Lacul Băneasa. Nicușor Dan închide ochii la PUZ-ul fostei colege de partid

Informații despre un plan urbanistic zonal (PUZ) dat de Primăria Sectorului 1, prin care se aprobă construirea de blocuri pe un spațiu verede, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă