21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăPremierul Ciolacu se întâlnește cu ambasadorul Azerbaidjanului, partenerul energetic de la Marea...

Premierul Ciolacu se întâlnește cu ambasadorul Azerbaidjanului, partenerul energetic de la Marea Neagră

Ambasadorul Azerbaidjanului, țara care devine principalul partener energetic al României la Marea Neagră, va fi primit de premierul Marcel Ciolacu.

Potrivit unui comunicat al Guvernului României, la Palatul Victoria va avea loc “Primirea E.S ambasadorul Republicii Azerbaidjan în România, Gudsi Dursun Oglu Osmanov”.

Întâlnirea dintre premierul Marcel Ciolacu și ambasadorul Oglu Osmanov este programată la ora 11. Excelența Sa Gudsi Dursun Oglu Osmanov a preluat funcția de ambasador în România în ianuarie 2024.

România și Azerbaidjanul au semnat un memorandum pentru a construi, în zona Constanța, un terminal pentru LNG (Liquefied natural gas). Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat după recenta lui vizită în Azerbaidjan că studiul de fezabilitate pentru viitorul terminal a fost finalizat și este pozitiv.

Transferul de LNG între zona Mării Caspice și România, prin terminalul de la Constanța, va reprezenta o alternativă la Coridorul Sudic – cel care va trece prin Turcia și Bulgaria. Viitorul terminal LNG de pe litoralul românesc al Mării Negre va fi o alternativă la Coridorul Sudic, cu potențialul de a aduce în România 8 – 9 miliarde de metri cubi de gaz în fiecare an, a precizat ministrul Burduja.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...
Ultima oră
Pe aceeași temă