22.1 C
București
vineri, 26 iulie 2024
AcasăPoliticăPremierul Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții românilor din SUA. Ar urma o...

Premierul Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții românilor din SUA. Ar urma o întâlnire cu secretarul de stat Blinken

Premierul Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiesc în SUA.

Din imaginile difuzate de Guvernul României reiese că la întâlnire a participat și ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru.

De asemenea, premierul României a vizitat Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington.

Premierul Ciolacu este însoțit în SUA de Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naționale, Luminița Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, și Radu Oprea, ministrul Economiei.

Guvernul României a anunțat că vizita premierului Ciolacu în SUA a început la data de 2 decembrie 2023, fără a indica durata vizitei. Nici Ambasada României în SUA nu a indicat durata acestei vizite.

Potrivit Guvernului României, premierul Ciolacu „va avea întrevederi cu mai mulți înalți oficiali americani. La Departamentul de Stat al SUA, premierul se va întâlni cu secretarul de stat american Antony Blinken. De asemenea, șeful Executivului va avea întrevederi cu secretarul apărării, Lloyd Austin,  și cu secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm. Un punct important al vizitei îl va constitui întrevederile cu Antonio Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite și cu Dennis Frances, președintele Adunării Generale ONU”.Programul vizitei va include întrevederi cu reprezentanții conducerii Comitetului pentru forțe armate din Camera Reprezentanților, Mike Rogers și Adam Smith, cu co-președinții Comitetului pentru relații externe din Senatul SUA, senatorii Ben Cardin și James Risch, și cu co-președinții Grupului de prietenie cu România din Camera Reprezentanților, Mike Turner și Elissa Slotkin.
O componentă  importantă a vizitei de lucru este cea economică. Prim-ministrul și  delegația  guvernamentală vor avea discuții cu reprezentanții  companiilor Google, Lockheed Martin și cu reprezentanții conducerii United States Energy Association”.

Întâlnirea dintre premierul României și secretarul de stat al SUA ar putea avea loc în ziua de 4 decembrie 2023.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă