10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăPremierii din România și Republica Moldova s-au întâlnit la Iași

Premierii din România și Republica Moldova s-au întâlnit la Iași

Întrevederea a avut loc în contextul participării celor doi oficiali la evenimentele prilejuite de vizita Sanctităţii Sale Papa Francisc în România.

Premierii Pavel Filip şi Viorica Dăncilă au discutat aspecte privind relaţiile moldo-române şi proiectele comune în derulare. Printre cele mai importante au fost evidenţiate: continuarea programelor de reabilitare a şcolilor şi grădiniţelor, dezvoltarea infrastructurii rutiere, interconectarea energetică, construcţia gazoductului Ungheni-Chişinău şi a liniei de cale ferată cu ecartament european Ungheni-Chişinău şi stabilirea condiţiilor de furnizare a serviciilor de roaming.

Pavel Filip a mulţumit României pentru sprijinul constant acordat ţării noastre în implementarea agendei de reforme, inclusiv pentru grantul de peste 200 de mii de euro oferit recent şi destinat pentru construcţia sălii de sport în comuna Crihana, implementarea serviciului de urgenţă 112 şi dotarea cu echipament medical performant a Spitalului din Comrat. În context, şeful Guvernului de la Chişinău s-a referit şi la necesitatea impulsionării implementării proiectului de curăţare a albiei râului Bâc, pentru care Guvernul României a oferit 10 milioane de euro.

Pavel Filip şi Viorica Dăncilă au accentuat importanţa continuării dialogului politic dinamic şi a colaborării pragmatice pentru avansarea Republicii Moldova pe calea reformelor asumate prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, în beneficiul cetăţenilor săi.

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...
Ultima oră
Pe aceeași temă