10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăPonta îi răspunde lui Dăncilă: Viorica, fără supărare - tu chiar ţi-ai...

Ponta îi răspunde lui Dăncilă: Viorica, fără supărare – tu chiar ţi-ai greşit meseria!

 “Viorica – de ce nu te ocupi tu de lucrurile la care te pricepi! Ah – chiar ! La ce te pricepi tu?”, adaugă Ponta.

“Viorica, fără supărare, nu sunt sigur de mine, dar de tine sunt foarte sigur – tu chiar ţi-ai greşit meseria!!! Şi ne costă pe toţi foarte mult ! Ce treabă ai tu cu funcţia de Prim Ministru (în afara de prostia lui Liviu care a crezut ca fraierul că tu nu îl trădezi)? Dar cu funcţia de Preşedinte? Dar cu aceea de preşedinte al PSD? Ştiu – o să-mi spui că nici cu funcţia de europarlamentar nu aveai absolut nicio treabă – şi că eu te-am pus acolo ! Scuze – am greşit atunci!”, afirmă Victor Ponta, joi seară, într-o postare pe Facebook.

El face referire şi la declaraţiile Vioricăi Dăncilă privind 29 de voturi care ar lipsi în Parlament.

“Sigur ca “armetica” e dificila – si 29 de parlamentari lipsa nu te fac asa sigura ca lipsesc! Viorica – de ce nu te ocupi tu de lucrurile la care te pricepi! Ah – chiar ! La ce te pricepi tu?”, adaugă Ponta.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a reiterat că nu se va retrage din cursa pentru preşedinţia României şi a spus că liderul PRO România, Victor Ponta, face foarte multe scenarii. “Cred că şi-a greşit meseria (…) Eu am intrat în cursa prezidenţială, merg mai departe şi nu răspundem şantajului sau acestor negocieri pe care le vor unii: ieşi din cursa prezidenţială, dacă te susţinem”, a afirmat Dăncilă.

Dăncilă a fost întrebată, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Piteşti, dacă ia în calcul să se retragă din cursa pentru prezidenţiale, în schimbul susţinerii în Parlament, aşa cum a declarat Victor Ponta.

“Noi nu mai ascultăm de mult declaraţiile lui Victor Ponta, cred că şi-a greşit meseria, face foarte multe scenarii. Noi ne ghidăm după propriile noastre decizii şi cred că aşa este important. Eu am intrat în cursa prezidenţială, merg mai departe şi nu răspundem şantajului sau acestor negocieri pe care le vor unii: ieşi din cursa prezidenţială, dacă te susţinem, dacă…Nu”, a replicat Dăncilă.

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, declara, la România TV, că partidul său ar putea să susţină un guvern restructurat al PSD, cu condiţia ca Viorica Dăncilă să renunţe la candidatura la alegerile prezidenţiale, a relatat G4Media.ro.

„Dacă Dăncilă nu mai candidează, suntem dispuşi să votăm un guvern restructurat. Dacă se restructurează Guvernul, se face un guvern jumătate, să mai deparazităm (…), da, de ce să nu susţinem”, a mai spus Ponta, întrebat în ce condiţii ar susţine Guvernul.
 
„Doamna Dăncilă, dacă nu vrea să facă restructurare şi să lase asta cu candidatura la prezidenţiale, înseamnă că nu vrea să guverneze serios, iar PNL şi USR, dacă nu fac un acord clar, cu program, cu tot ce trebuie, sunt la fel de vinovaţi”, a susţinut Ponta, citat de G4Media.ro.
 
Declaraţia sa vine în contextul în care, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Guvernul are nevoie de o nouă confirmare în Parlament şi a solicitat ca această procedură să fie declanşată, el respingând, totodată, propunerile de remaniere înaintate de premierul Viorica Dăncilă.
 
„Domnul Iohannis a transmis câteva mesaje. Doamna Dăncilă trebuie să meargă în Parlament, asta tot spun de câteva zile, pentru că am fost în situaţia asta. Am fost prim-ministru, a ieşit PNL de la guvernare, m-am dus în Parlament şi am obţinut votul. După aceea, a ieşit UDMR de la guvernare, am cerut votul. Nu poţi să guvernezi fără să ai un vot când se schimbă structura politică. Al doilea mesaj pe care l-a transmis domnul Iohannis este legat de ceea ce se spunea (…) că e un blat cu Viorica Dăncilă. Domnul Iohannis ne-a arătat clar că nu e şi că cei care îi spun Vioricăi Dăncilă ‘lasă că avem noi înţelegere cu Iohannis’ au dezinformat-o. Şi trei, că trebuie să avem cât mai repede un guvern stabil, competent şi care să se apuce de treabă. Povestea USR că se spală pe mâini, că ei nu intră la guvernare decât după anticipate este o păcăleală pentru alegătorii lui, nu este o soluţie reală la problema noastră”, a declarat Ponta.
 
Pro România şi ALDE au încheiat o alianţă electorală pentru susţinerea lui Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale.

 

Cele mai citite

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă