19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăPoliticăPonta: Ieri mi-am descoperit o mulţime de “prieteni”

Ponta: Ieri mi-am descoperit o mulţime de “prieteni”

”Majoritatea nu au înţeles nimic”, a scris Ponta pe Facebook, explicând că propunerea sa de a schimba Guvernul este singura acţiune concretă de pe scena politică românească. În plus, Ponta susţine că majoritatea politicienilor vor, ”în mod iresponsabil”, să continue Guvernul Dăncilă pentru ca ei s beneficieze politic de pe urma disperării şi indignării publice.

”Ieri mi-am descoperit o mulţime de «prieteni» – toţi îngrijoraţi de viitorul meu: Băsescu, Barna, Lăzăroiu! Chiar şi înfierbântatul Andrei C ( liderul revoluţionar al “Barna-jugend”) vrea să mă salveze – toţi îmi dau sfaturi! Pot să explic de fapt ce au înţeles toţi cei care au sărit ca arşii (majoritatea nu au înţeles nimic)”, scrie, joi, pe Facebook, Victor Ponta.

Acesta a explicat în cinci puncte cum vede el situaţia actuală.

”1. Propunerea mea de ieri de schimbare a Guvernului actual şi a Programului de guvernare Dragnea – Valcov este singură acţiune concretă şi pragmatică din această vara (propunerea este şi realizabilă dacă ALDE nu mai susţine actuala formulă)
2. Toţi “strigatorii” de la USR şi susţinătorii lor din ţară şi din străinătate vor în realitatea să rămână Guvernul “Dancilă” – aşa au un sac de box în care să dea mereu şi ei scapă de asumarea guvernării (că să nu se facă de râs că în 2016)
3. O guvernare ca cea de azi îi asigură lui Barna prezenţa în turul doi şi bătălia cu Iohannis (Viorica Dăncila nu are nicio şansă să ajungă în turul doi, conducând un Guvern şi un Partid care, în fond, nu s-a schimbat deloc faţă de perioada lui Dragnea)
4. Toţi aceşti indivizi preferă (în mod iresponsabil- după părerea mea) să lase România să fie distrusă total din punct de vedere economic şi bugetar – ceea ce se întâmplă prin aberaţiile şi minciunile pe care le primim în fiecare zi de la Ministerul de Finanţe. După care ei vor beneficia de disperarea şi indignarea publică pentru a prelua ţara ca în 2010 – chiar dacă asta înseamnă să preiei o ţară distrusă şi încă o generaţie irosită
5. La ProRomania avem capacitate profesională (prin oamenii care au guvernat bine în 2012-2015) + 30 parlamentari + legitimitatea votului din 26 Mai + experienţă de a discuta şi a implementa proiecte de guvernare de succes! Adică exact ce nu au nici PSD, dar nici PNL, şi USR! Şi ei ştiu asta – şi sunt panicaţi să nu se vadă această realitate!”

Ponta mai spune că drumul pe care a pornit cu Pro România este ”dificil, cu multe obstacole şi duşmani”, dar nu intenţionează să renunţe.

”Pentru că este drumul bun! Suntem ProRomania – şi ţinem DOAR cu România!”, a mai scris Ponta.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, miercuri, că a ajuns la o înţelegere cu Victor Ponta pentru ca ALDE şi PRO Româna să încheie o alianţă politică.

Ulterior, Victor Ponta a amintit că a spus recent că este dispus să discute un proiect politic cu ALDE, dacă acest partid iese de la guvernare. El a precizat că a discutat cu Tăriceanu, că nu au luat decizii, dar că sunt şanse mari de succes.

Cele mai citite

Portul Constanța a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, anunță premierul Ciolacu

Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, pentru Europa Centrală şi de Est, a anunțat premierul...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....
Ultima oră
Pe aceeași temă