Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

PNL va depune o moțiune de cenzură

PNL va depune o moțiune de cenzură

PNL a decis să depună o nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, a anunţat liderul partidului, Ludovic Orban.

Share

Romulus Georgescu 0 comentarii

26.08.2019 - 16:09

„PNL a luat astăzi în dezbatere situaţia politică şi a luat decizia depunerii unei moţiuni de cenzură, cu atât mai mult cu cât este din ce în ce mai probabilă destrămarea coaliţiei de guvernare”, a anunţat Orban.

El a explicat că practic PNL a mandat liderii grupurilor parlamentare liberale să iniţieze consultări pe această temă cu liderii celorlalte grupuri, mai puţin PSD. Cu alte cuvinte, liberalii speră să obțină și voturile ALDE, dacă acest partid va ieși de la guvernare.

”Obiectivul fundamental repetat în numeroase rânduri este acela de a pune capăt cât mai repede posibil acestei guvernări toxice, care face un rău imens României. Oricând vom avea capacitatea de a obţine o majoritate parlamentară care să voteze demiterea acestui Guvern, PNL va face acest lucru şi demarăm practic negocierile pentru moţiunea de cenzură”, a subliniat Ludovic Orban.

Dacă trece moţiunea de cenzură, obiectivul PNL este de a ajunge la alegeri parlamentare anticipate, a precizat Orban.

 

PNL vrea anticipate

El a spus că PNL e pregătit în orice moment să-şi asume guvernarea, însă doreşte ca acest lucru să se facă în urma votului românilor.
„În ceea ce ne priveşte, în cazul unui succes al moţiunii de cenzură, obiectivul nostru este unul democratic, legitim şi anume acela de a da din nou puterea cetăţenilor români să aleagă un Parlament legitim, prin intermediul alegerilor anticipate”, a afirmat liderul liberal. ”PNL este pregătit în orice moment să îşi asume răspunderea guvernării. Ne dorim în schimb ca acest lucru să se petreacă după ce puterea va fi conferită din nou cetăţenilor români, care să aibă capacitatea de a alege un Parlament legitim, conform voinţei actuale existente în societatea românească şi care să confere o majoritate guvernamentală legitimă, care să poată să realizeze proiectul de ridicare a României pe care îl au preşedintele României şi PNL” a mai spus Orban.

 

 

 

Comentarii