PNL se teme de o contramanifestaţie la Focşani. Reacţia UNPR

Reprezentanţii UNPR precizează, după afirmaţiile liderului PNL, Ludovic Orban, privind o contra-manifestaţie a PSD, ALDE şi UNPR la Focşani, că Uniunea nu organizează şi nu participă în această perioadă la manifestări organizate în municipiul respectiv.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.05.2019 - 13:57

"Îi solicităm preşedintelui PNL să înceteze să dezinformeze populaţia prin lansarea de informaţii false, care pot induce în eroare opinia publică în legătură cu activitatea şi politica UNPR", arată reprezentanţii formaţiunii, citaţi de News.ro.

"Referitor la afirmaţiile preşedintelui PNL, Ludovic Orban, potrivit cărora UNPR ar participa la un miting şi un marş organizat în municipiul Focşani, alături de PSD şi ALDE, facem următoarele precizări: Uniunea Naţională pentru Progresul României nu organizează şi nu participă în această perioadă la manifestări organizate în municipiul Focşani. Noi am anunţat oficial, în urmă cu mai multă vreme, că UNPR merge singur în alegerile pentru Parlamentul European şi deschide lista cu două glorii ale sportului românesc, Ilie Nastase şi Anghel Iordănescu", se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de UNPR.

 

Reprezentanţii UNPR îi cer lui Orban să nu dezinformeze

"Îi solicităm preşedintelui PNL să înceteze să dezinformeze populaţia prin lansarea de informaţii false, care pot induce în eroare opinia publică în legătură cu activitatea şi politica UNPR. Înţelegem că şi utilizarea acestui  gen de afirmaţii face parte din jocul politic făcut de unii politicieni în campania electorală. Nu suntem de acord cu astfel de practici şi, ca atare, le respingem, considerând că românii merită o campanie electorală - şi o politică, în general - curată şi corectă, care respectă cetăţenii şi dreptul lor la o informare bazată pe adevăr şi la a vota în cunoştinţă de cauză", mai scrie în comunicatul UNPR.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spunea că formaţiunea va organiza, duminică, la Focşani, un miting şi un marş pentru prezentarea candidaţilor partidului la alegerile europarlamentare, acuzând însă că Primăria municipiului a autorizat, în acelaşi interval orar, o manifestare similară organizată de PSD, ALDE şi UNPR. "Atrag atenţia primarului din municipiul Focşani şi PSD, în general, că este împotriva democraţiei şi împotriva oricărei logici şi bun simţ, mai ales în situaţia actuală în care lumea este profund revoltată de catastrofa provocată de guvernare, că riscă să provoace bătălia de la Focşani, că riscă să provoace conflicte, dispute, care pot să dea naştere la confruntări de stradă", afirma Orban.

Comentarii