Foto: Facebook

Piedone este primar în Sectorul 5. Cererea de renumărare a voturilor a fost respinsă

Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti a anulat decizia de renumărare a voturilor în Sectorul 5, luată de Biroul Electoral de sector, astfel că Cristian Popescu Piedone devine câștigător la alegerile locale.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.10.2020 - 16:51

Biroul Electoral Municipal (BEM) al Capitalei a admis contestaţiile depuse la decizia anterioară a Biroului Electoral al Sectorului 5, care acceptase renumărarea voturilor de la alegerile locale în Sectorul 5.

Drept urmare a deciziei de duminică a BEM, voturile în Sectorul 5 nu vor fi renumărate, astfel că alegerile locale din Sectorul 5 au fost câștigate de Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4.

"Ca urmare a analizei contestaţiilor prin prisma motivelor invocate, a actelor depuse şi în lumina dispoziţiilor legale aplicabile, Biroul electoral al Circumscripţiei Municipiului Bucureşti constată că acestea sunt întemeiate", precizează hotărârea anunțată duminică de BEM.

Cristian Popescu Piedone, care devine astfel primar în Sectorul 5, este controversat datorită faptului că era primar în funcție în Sectorul 4, la finalul anului 2015, când s-a produs catastrofa de la Clubul Colectiv. Imediat după aceea, la presiunea opiniei publice, Piedone a demisionat din funcția de primar al Sectorului 4.

Prima sentință în dosarul Colectiv a fost emisă la data de 16 decembrie 2019 de Tribunalul București. Unul dintre cei condamnați la acel moment a fost Piedone, care a primit opt ani şi șase luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru Clubul Colectiv. Au mai fost condamnați foști funcționari din Primăria Sectorului 4 care s-au aflat în subordinea lui Piedone, cei trei patroni ai clubului Colectiv, doi foști ofițeri de pompieri, precum și șefii și pirotehniștii de la firma de artificii.

Comentarii