25 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăPoliticăPiedone este primar în Sectorul 5. Cererea de renumărare a voturilor a...

Piedone este primar în Sectorul 5. Cererea de renumărare a voturilor a fost respinsă

Biroul Electoral Municipal (BEM) al Capitalei a admis contestaţiile depuse la decizia anterioară a Biroului Electoral al Sectorului 5, care acceptase renumărarea voturilor de la alegerile locale în Sectorul 5.

Drept urmare a deciziei de duminică a BEM, voturile în Sectorul 5 nu vor fi renumărate, astfel că alegerile locale din Sectorul 5 au fost câștigate de Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4.

„Ca urmare a analizei contestaţiilor prin prisma motivelor invocate, a actelor depuse şi în lumina dispoziţiilor legale aplicabile, Biroul electoral al Circumscripţiei Municipiului Bucureşti constată că acestea sunt întemeiate”, precizează hotărârea anunțată duminică de BEM.

Cristian Popescu Piedone, care devine astfel primar în Sectorul 5, este controversat datorită faptului că era primar în funcție în Sectorul 4, la finalul anului 2015, când s-a produs catastrofa de la Clubul Colectiv. Imediat după aceea, la presiunea opiniei publice, Piedone a demisionat din funcția de primar al Sectorului 4.

Prima sentință în dosarul Colectiv a fost emisă la data de 16 decembrie 2019 de Tribunalul București. Unul dintre cei condamnați la acel moment a fost Piedone, care a primit opt ani şi șase luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru Clubul Colectiv. Au mai fost condamnați foști funcționari din Primăria Sectorului 4 care s-au aflat în subordinea lui Piedone, cei trei patroni ai clubului Colectiv, doi foști ofițeri de pompieri, precum și șefii și pirotehniștii de la firma de artificii.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă