10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăPE: Maria Grapini cere sprijin pentru exploatarea gazului și a petrolului din...

PE: Maria Grapini cere sprijin pentru exploatarea gazului și a petrolului din Marea Neagră

Maria Grapini a pledat pentru un sprijin concret și imediat al Europei, din perspective resurselor imense pe care România și Marea Neagră le pot oferi.

“Securitatea energetică trebuie să fie o prioritate. Sistemul energetic al țărilor din Uniunea Europeană depinde de importul de gaze naturale și petrol. Principalele livrări de gaze în Europa se realizează din Rusia sau via Rusia, din țările caspice. Totuși, avem resurse energetice în Uniunea Europeană.

Marea Neagră este una dintre mizele majore ale competiției globale pentru resurse energetice. Ea poate fi o sursă majoră pentru securitatea energetică a Uniunii Europene!

România trebuie sprijinită în exploatarea gazului și a petrolului din Marea Neagră!”, a

declarat Maria Grapini, de la tribuna plenului PE.

Europarlamentarul a oferit date concrete care întregesc potențialul real și major al României:

“Există rezerve de gaze de aproape 100 de miliarde de metri cubi, conform estimărilor.

Uniunea Europeană trebuie să fie interesată de aceste resurse, să fie gestionate eficient în

interiorul ei. România are circa 80% din suprafața totală de 12.200 de km pătrați drepturi

suverane de exploatare, în urma procesului de la Curtea Internațională de Justiție de la Haga, de aceea doresc să trag un semnal de alarmă pentru instituțiile europene să sprijine România.”

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Rusia susține că va avea “ținte legitime” în Polonia, dacă această țară va găzdui arme nucleare americane

"Instalațiile relevante" din Polonia vor deveni "ținte legitime" pentru Rusia, dacă această țară va primi pe teritoriul ei arme nucleare ale Statelor Unite. Acest avertisment...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

DARURI PENTRU COPII DIN PARTEA ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

În apropierea  sărbătorilor pascale, copiii îngrijiți în cadrul Centrului de zi ”Arlechino” și cei din Centrul de zi pentru copii cu dizabilități, ambele din...
Ultima oră
Pe aceeași temă