10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăPas important în aprobarea bugetului pe 2020. Aviz favorabil din partea CSAT

Pas important în aprobarea bugetului pe 2020. Aviz favorabil din partea CSAT

 

„Subiectul analizat în cadrul şedinţei a fost proiectul cu propunerile de buget pentru anul 2020 ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază, document care a fost avizat favorabil de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Astfel, Ministerului Apărării Naţionale i s-a menţinut alocarea şi în anul 2020 a 2% din PIB, procent convenit prin Acordul politic naţional privind creşterea finanţării pentru Apărare. Fondurile avizate vor permite finanţarea derulării programelor de înzestrare a Armatei României”, se arată într-un comunicat de presă, potrivit agenției Mediafax.

Conform Administraţiei Prezidenţiale, sumele avizate pentru celelalte instituţii din domeniul apărării ţării şi securităţii naţionale vor asigura îndeplinirea misiunilor şi obiectivelor stabilite şi asumate de către acestea.

Premierul Ludovic Orban a declarat că cea mai potrivită dată pentru plenul reunit, în cazul în care Guvernul îşi asumă răspunderea pe Legea bugetului de stat, este 23 decembrie. Conducerea PSD a stabilit, luni, să sesizeze Curtea Constituţională în cazul în care Executivul îşi va asuma răspunderea în acestă speță, a anunţat Gabriel Zetea, membru în conducerea interimară social-democrată.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă