Theodor Paleologu este opțiunea PMP pentru funcția de primar general, iar președintele formațiunii, Eugen Tomac, va candida în Sectorul 1.
„Văd că partidele s-au apucat să îşi facă liste şi astăzi (n.r. – duminică 8 decembrie), la partid Tomac a luat o decizie cu privire la candidaţi. Din partea PMP, care are peste 10% în Bucureşti, o să fie Theodor Paleologu la Primăria Capitalei, Eugen Tomac la Sector 1, Mihail Neamţu la Sectorul 2, Ioana Constantin la Sectorul 3, Ştefănel Marian la Sectorul 4, Lucian Iliescu la Sectorul 5 şi Ştefan Florescu la Sectorul 6. Sunt oameni care au crescut şi sunt convins că vor face performanţă”, a anunțat Traian Băsescu.
Dreapta divizată, cel puțin pe moment
În USR PLUS există deja două opțiuni bine conturate în privința cursei pentru Primăria Generală a Bucureștiului. Pe de o parte, partidul lui Dan Barna dorește să îl susțină pe Nicușor Dan, în timp ce Dacian Cioloș a spus că PLUS nu renunță la candidatura lui Vlad Vioculescu. Vor urma o serie de negocieri la sânge în cadrul Alianței 2020, în această situație.
În timpul acesta, PNL nu a anunțat încă o variantă bătută în cuie pentru Primăria Capitalei. Premierul și președintele liberalilor, Ludovic Orban, a declarat că este prematur ca partidele de dreapta să vorbească despre nominalizarea unui candidat unic pentru a o contracara pe Gabriela Firea, care și-a anunțat deja intenția de a obține cel de-al doilea mandat de primar.
Rezultatul final al alegerilor locale va fi influențat de formula electorală în care se vor desfășura acestea. Dacă scrutinul va avea loc într-un singur tur, PSD va fi avantajat, deoarece votanții de stânga sunt cunoscuți că se mobilizează mai puternic la acest tip de alegeri. În ceea ce privește Primăria Capitalei, o dreaptă divizată reprezintă un avantaj incontestabil pentru candidata PSD, Gabriela Firea.