26.4 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăPoliticăParlamentul a aprobat prelungirea stării de urgenţă. Guvernul trebuie să dea un...

Parlamentul a aprobat prelungirea stării de urgenţă. Guvernul trebuie să dea un raport săptămânal

Una dintre prevederile deciziei Parlamentului este ca Guvernul Orban să prezinte săptămânal un raport privind măsurile luate în contextul crizei coronavirusului și al stării de urgență.

Votul de joi, 16 aprilie, s-a desfășurat online. S-au înregistrat 404 voturi “pentru”, 29 “împotrivă” şi 5 abţineri.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a solicitat eliminarea articolelor care prevăd obligații speciale pentru Guvern, aceeași sugestie având şi liderul deputaţilor USR, Cătălin Drulă. Propunerile au fost, însă, respinse cu 180 de voturi “pentru”, 254 “împotrivă” şi 7 abţineri.

Drept urmare, Legislativul a introdus patru articole care prevăd obligaţii pentru Guvernul Orban.

Una dintre ele este că, pe perioada stării de urgenţă, periodic, la fiecare șapte zile sau ori de câte ori este necesar, Guvernul va fi obligat să prezinte Parlamentului un raport cuprinzând măsurile adoptate sau preconizate pentru prevenirea şi combaterea epidemiei COVID-19 şi motivele care le-au determinat.

Pe de altă parte, după încetarea stării de urgență, Curtea de Conturi va verifica achizițiile aprobate de Guvern pe timpul stării de urgență.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Gabriela Firea vrea investiții mai mari în Cultura Capitalei

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat vineri că şi-ar dori să se aloce fonduri mai mari din bugetul municipalităţii pentru Cultură,...

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei s-au calificat la Jocurile Olimpice

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, unde vor participa la categoriile 71 kg, respectiv 49...

Gabriela Firea vrea investiții mai mari în Cultura Capitalei

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat vineri că şi-ar dori să se aloce fonduri mai mari din bugetul municipalităţii pentru Cultură,...
Ultima oră
Pe aceeași temă