7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăPandemia se stinge, gâlceava politică se aprinde

Pandemia se stinge, gâlceava politică se aprinde

Ieșit bine șifonat din vârful pandemiei de coronavirus Guvernul PNL încearcă să identifice soluțiile corecte din punct de vedere economic pentru majorarea pensiilor de la 1 septembrie.

Opoziția, de pe margine, cere o indexare maximă, chiar dacă este evident că o astfel de majorare ar putea îngropa definitiv România din punct de vedere financiar.

Florin Câțu: „Acțiunile PSD în Parlamentul României reprezintă terorism economic!”

Florin Câțu, ministrul de finanțe, a reacționat dur la adresa PSD și i-a acuzat pe social-democrați că sunt dispuși să arunce țara în haos economic doar pentru a-și optimiza șansele să câștige alegerile viitoare.

„Acțiunile PSD în Parlamentul României reprezintă terorism economic! Nu există niciun dubiu aici, PSD are un singur scop, să mai câștige câteva voturi chiar dacă asta înseamnă prăbușirea economiei pentru următorii zece ani. PSD vânează voturi prin prăbușirea economiei ca urmare a creșterii cheltuielilor bugetare care nu au sursă de finanțare.”, a declarat ministrul de finanțe.

Florin Câțu și-a continuat tirada împotriva Partidului Social Democrat condus de Marcel Ciolacu pe care-l acuză că vrea doar să creeze haos și panică.

„PSD se comportă ca o grupare teroristă. Vom opri, ca și până acum, aceste atacuri teroriste ale PSD la stabilitatea economică. Nu-i vom lăsa sub nicio formă să prăbușească economia.”, a completat Câțu.

Marcel Ciolacu: „Câțu împrumută miliarde dar niciun leu nu ajunge la români!”

Dinspre PSD, normal, lucrurile se văd altfel. Marcel Ciolacu, liderul partidului, a ieșit la atac și i-a acuzat pe liberali că nu fac decât să se împrumute pentru a-i finanța pe liberali.

„Câțu împrumută miliarde dar niciun leu nu ajunge la români: nici pensii, nici alocații, nici sprijin pentru producători și firmele românești! Doar contracte pentru firmele liberalilor! Guvernul îi minte cu nerușinare pe români că nu sunt bani pentru mărirea pensiilor și alocațiilor, dar faptele arată contrariul.”, se arată într-un comunicat trimis presei de către PSD.

După calculele liderului Marcel Ciolacu, Guvernul PNL a împrumutat 80 de miliarde lei dar a cheltuit pentru criza COVID-19 doar 3 miliarde lei.

„Nu vor să spună unde sunt banii pentru că principalii beneficiari sunt membrii și apropiații PNL, nu românii obișnuiți!”, acuză social-democrații.

 

Cele mai citite

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă