8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăPaleologu despre vizita lui Dăncilă în SUA: Cum să nu ţi se...

Paleologu despre vizita lui Dăncilă în SUA: Cum să nu ţi se umple inima de bucurie?

”Cum să nu ţi se umple inima de bucurie, cînd vezi că primul ministru al României e atît de activ şi de apreciat în Statele Unite? E genială ideea de a discuta cu primarii de oraşe mici: doamna Dăncilă lucrează la bază, la firul ierbii”, scrie Paleologu pe Facebook.

El afirmcă că Viorica Dăncilă l-a înţeles perfect pe Alexis de Tocqueville, care spunea că adevărata democraţie americană se găseşte în micile comunităţi.

”E extraordinar pentru relaţiile româno-americane că Viorica Dăncilă va fi “aproape de fiecare american”. Aşa se cîştigă prietenia unei întregi naţiuni”, comentează Paleologu, făcând aluzie la sloganul electoral al lui Dăncilă, “Alături de fiecare român”.

Şi liderul PŞro România Victor Ponta a criticat vizita lui Dăncilă, spunând că-i este ruşine de modul în care este prezentată România în lume, având în vedere că premierul Viorica Dăncilă şi jumătate din Guvern au fost primiţi de primarul din Jersey City, oraş de dimensiunea Ploieştiului sau a municipiului Baia Mare. Ponta afirmă că reprezentanţii Guvernului au discutat despre înfiinţarea unei linii aeriene între Bucureşti şi Jersey City, deşi noi nu avem destule avioane să ajungem în Italia. ”Dacă vedeaţi un prim-ministru dintr-o dintr-o altă ţară, de pe alt continent, însoţit de jumătate din Guvern, în vizită la un primar dintr-o localitate micuţă de la noi şi discutând cu acel primar despre o linie aeriană – ce aţi fi crezut despre acea ţară? Ori că este o ţară bananieră? Ori că este condusă de nişte bufoni!”, a scris Ponta pe Facebook.

Viorica Dăncilă, însoţită de mai mulţi miniştri, face o vizită în Statele Unite ale Americii.
Porivit programului, luni, Dăncilă s-a întâlnit cu cu Steven Fulop, primarul oraşului Jersey, dar şi cu Ezra Friedlander, preşedintele Comisiei de Comemorare a Acordului de Pace de la Camp David între Egipt şi Israel şi cu conducerea Băncii Mondiale.

Marţi, Viorica Dăncilă are programată o întrevedere cu Angel Gurria, secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) şi cu James Richard Perry, secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii.

Cele mai citite

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...
Ultima oră
Pe aceeași temă