10.8 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăPoliticăPalatul Cotroceni va fi iluminat portocaliu

Palatul Cotroceni va fi iluminat portocaliu

Palatul Cotroceni va fi iluminat astăzi, începând cu ora 20:00, în portocaliu, pentru a marca Ziua Mondială pentru Siguranţa Pacientului, informează Administraţia Prezidenţială.

Ziua Mondială pentru Siguranţa Pacientului are ca temă în acest an “Siguranţa Medicamentelor”, iar Administraţia Prezidenţială se alătură din nou acestei iniţiative, precizează sursa citată.

Conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, administrarea incorectă a medicamentelor provoacă jumătate din problemele asociate asistenţei medicale care pot fi prevenite, iar pandemia de COVID-19 a crescut semnificativ riscul erorilor de medicaţie, se mai arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Scopul campaniei din 2022 este de a creşte gradul de conştientizare asupra necesităţii îmbunătăţirii siguranţei medicamentelor, prin prevenirea erorilor asociate medicaţiei şi promovarea utilizării lor în condiţii de siguranţă. 

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Iohannis a promulgat legea privind recunoașterea reciprocă a studiilor de către România și Ucraina

Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi trei legi, una privind domeniul Transporturilor, una privind fondurile europene și cea privind recunoașterea reciprocă a studiilor între...

Percheziții în București la mafia permiselor. Procurorii au descins la 12

Percheziții de amploare în București la mafia permiselor. Sunt vizate persoane care falsificau fișele medicale pentru șoferii care solicitau reînnoirea permisului de conducere....

DACĂ V-AȚI VACCINAT “ANTI-COVID”, NU MAI CONSUMAȚI BĂUTURI ENERGIZANTE!!!

Spuneam mai devreme, „Energizantele, noua cauză a deceselor subite ale oamenilor tineri și aparent sănătoși. „Energizant” e noua denumire pentru Vaccin?” Se pare că...
Ultima oră
Pe aceeași temă