27.6 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăPoliticăOrganizatori oficial și neoficiali

Organizatori oficial și neoficiali

Președintele Federaţiei Românilor de Pretutindeni, Emanuel Cioacă, a anunţat cu câteva zile înainte de eveniment, că nu îşi mai asumă organizarea mitingului, întrucât nu a primit niciun act oficial de la Primăria Capitalei. În paralel, într-un interviu la Antena 3, un autointitulat lider al românilor din Diaspora, Ovidiu Grosu, i-a îndemnat pe românii care urmează să participe la mitingul din 10 august la acte de violență contra forțelor de ordine. „Eu am organizat mișcarea cu diaspora, însă nu am vrut să ies în evidență pentru că mi-am dat seama că voi fi atacat și am conceput această acțiune pe plan orizontal. Nimeni nu va veni să ne facă bine, binele ni-l facem noi. Flăcări, fum și sânge pe străzi – nu există altă variantă”, a afirmat Grosu. Ulterior, procurorii DIICOT au decis să-l pună sub control judiciar pe Grosu, pentru afirmațiile făcute la televiziunea din trustul Intact.

În schimb, s-au intensificat activitățile unor persoane cunoscute pentru pledoariile pentru o atitudine mai agresivă. ”Pe 10 august noi trebuie să mergem să ocupăm Guvernul și de acolo să nu plecăm până când Dragnea nu demisionează, până când Tăriceanu nu demisionează, până când Dăncilă nu demisionează și toată șleahta lor de hoți nu pleacă. Ei trebuie să ne lase pe noi în curtea Guvernului, pentru că este instituție publică și avem dreptul să fim acolo”, afirma activistul Mălin Bot pe contul său de Facebook.

Hans Klemm, ambasadorul SUA la București, a fost filmat când se îndrepta spre Piața Victoriei în timpul mitingului diasporei, a anunțat Antena 3, care a prezentat imagini cu el mergând spre piață. Din știrea difuzată nu a reieșit clar dacă a participat la protest sau doar s-a aflat în zonă.   

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă