9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăOrban nu cedează: vrea ori șefia Guvernului, ori pe cea a Camerei

Orban nu cedează: vrea ori șefia Guvernului, ori pe cea a Camerei

El a precizat că cele două variante sunt – Florin Cîţu propunere de premier, Ludovic Orban – candidat la funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor sau –  Ludovic Orban – propunere de premier, Florin Cîţu – candidat la funcţia de preşedinte al Senatului.

Orban a arătat că PNL, având o pondere de aproximativ 55% în cadrul majorităţii parlamentare, consideră legitim să desemneze candidatul la funcţia de prim-ministru şi la funcţia de preşedinte al uneia dintre Camere.

„Mandatul nostru presupune două posibile variante: rămâne în picioare prima variantă cu Florin Cîţu candidat la funcţia de premier şi cu subsemnatul candidat la preşedinţia Camerei Deputaţilor, în cazul în care nu se acceptă această variantă, ţinând cont de punctele de vedere exprimate de partenerii noştri de negocieri, acceptăm şi varianta în care PNL să desemneze premier şi, de asemenea, să nominalizeze un candidat pentru funcţia de preşedinte al Senatului. În această situaţie candidatul la funcţia de prim-ministru este desemnat preşedintele PNL, adică subsemnatul, Ludovic Orban, şi candidatul la funcţia de preşedinte al Senatului domnul senator Florin Cîţu”, a spus Orban.

Potrivit lui Orban, decizia a fost luată în unanimitate de Biroul Politic al PNL și a subliniat că fiecare partid, pe baza criteriilor de integritate și de profesionalism are dreptul deplin de a-şi desemna candidaţii pentru poziţiile pe care urmează să le ocupe. „Nicio formaţiune politică nu poate să desemneze un candidat al altui partid pentru o poziţie care aparţine partidului respectiv “, a adăugat Ludovic Orban.

Liderul liberal a arătat că vrea să să evite “declanşarea unui război mediatic prin declaraţii publice”, dar că este nevoit să comunice public pentru că înţelegerea avută cu partidele de a nu comunica decât în comun şi numai pe baza unor înţelegeri prestabilite nu a fost respectată.

Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....
Ultima oră
Pe aceeași temă