25.2 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăPoliticăOrban: M-aș feri să dau lecții politice în locul lui Boc. A...

Orban: M-aș feri să dau lecții politice în locul lui Boc. A dus partidul de la 40% la 18%

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, consideră că primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, nu este în măsură „să dea lecţii politice despre managementul partidului” ori că facă aprecieri cu privire la scorul politic al PNL.

Orban a reamintit că Boc a preluat conducerea unui partid care avea 40 la sută în preferinţele electoratului, iar acel partid ajunsese la 18 procente din voturile alegătorilor în trei ani.

„M-aş feri, în locul domnului Boc, să dau lecţii politice despre managementul partidului şi să fac aprecieri legate de scorul politic, pentru că Emil Boc a fost preşedintele PDL şi premier care a luat partidul după alegerile prezidenţiale – era în jur de vreo 40-41% la alegerile prezidenţiale din 2009 – şi, din câte îmi aduc aminte, în 2012 scorul PDL într-o alianţă, ARD, a fost în jur de vreo 18% ca reprezentare parlamentară. Aşa că în materie de învăţăminte şi de experienţe de leadership politic caut întotdeauna să învăţ de la cei care, în exercitarea mandatului de preşedinte, chiar au avut rezultate”, a afirmat Ludovic Orban, luni seară, la B1 Tv.

Preşedintele PNL a precizat că, atunci când caută să înveţe, încearcă să facă acest lucru „de la cei care au performanţă”.

În aceeaşi emisiune, preşedintele PNL a arătat că partidul a obţinut, în 2020, cel mai bun scor din ultimii 30 de ani în ceea ce priveşte reprezentarea parlamentară.

Citește și: Orban: USR l-a preferat pe Florin Cîțu drept prim-ministru

Cele mai citite

Netanyahu, despre când s-ar putea încheia luptele din Rafah

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a afirmat seara trecută că luptele "intense" împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde armata...

Începe Evaluarea Națională. Calendarul și regurile examenului

Probele scrise din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a (EN VIII 2024) încep marți, 25 iunie, cu testarea cunoștințelor de limba și literatura...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU