4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăOrban își depune noul program de guvernare la Parlament

Orban își depune noul program de guvernare la Parlament

El a precizat că este mulţumit de activitatea miniştrilor, dar că decizia finală privind componenţa Guvernului revine forului de conducere al partidului, care se întruneşte luni dimineaţă, conform News.ro. Tot luni, PSD a anunţat că depune la Curtea Constituţională sesizarea în legătură cu a doua nominalizare a lui Ludovic Orban ca prim-ministru, intenţie la care reacţia lui Orban cu privire la liderul PSD Marcel Ciolacu a fost: ”Nimic nu-l poate împiedica să se facă de râs”.

Orban a afirmat că guvernul a pregătit actualizarea programului de guvernare, iar din punctul său de vedere, trebuie propuşi aceiaşi miniştri, dar decizia aparţine conducerii PNL, care are programată o şedinţă luni, la ora 10:00.
 
„În cursul zilei de mâine (luni – n.r.) vom prezenta programul de guvernare şi lista guvernului”, a afirmat Ludovic Orban duminică seară, într-o emisiune la B1 Tv.
”În ceea ce mă priveşte, sunt mulţumit de activitatea miniştrilor” a mai spus Orban. 
El precizează însă că singura soluţie pentru a asigura o bună guvernare României este ca românii să-şi aleagă din nou un Parlament reprezentativ, care să fi o oglindă fidelă a opţiunilor actuale ale populaţiei.
Premierul Ludovic Orban a explicat duminică seară, la B1 Tv, că potrivit regulamentului Camerelor Parlamentului, termenul maxim în care trebuie convocate plenul reunit al Parlamentului pentru votul de învestitură  a Guverului este de cel mult 15 zile din momentul în care premierul desemnat depune lista guvernului şi programul de guvernare. În acest context, Orban spune că PSD s-ar face „de râs” dacă ar continua să blocheze activitatea în Parlament şi ar pierde foarte mut din punct de vedere electoral.
„Au două variante: anticipatele, sau să învestească guvernul. Vă daţi seama ce ar fi (…) ca Guvernul să fie învestit de voturile PSD? Se ajunge într-o situaţie absolut ridicolă pentru ei, adică ei nu mai pot să facă opoziţie! Se ajunge într-o situaţie absolut ridicolă.  Povestea asta cu boicotul nu ţine, nu poţi să ţii Parlamentul blocat! O să vină lumea să-i ia pe sus. Cum să stea în Parlament şi să se cramponeze de mandatele lor de parlamentari? România e în continuare pe mâini bune. Guvernul îşi face treaba, rezolvă problemele curente”, a dat asigurări Ludovic Orban.

El a explicat că parlamentarii PNL vor merge în Parlament la învestire, vor sta în scaune dar nu vor vota.
 
PSD sesizează Curtea Constituţională

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că tot luni PSD va depune la CCR o sesizare privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban pentru funcţia de şef al Guvernului, catalogând propunerea drept „o mascaradă” şi spunând că aşteaptă ca judecătorii Curţii Constituţionale să „lămurească” această situaţie. Premierul desemnat Ludovic Orban a ironizat intenţia preşedintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, de a sesiza Curtea Constituţională cu privire la a doua nominalizare a sa după ce a fost demis prin moţiune de cenzură. „Nimic nu-l poate împiedica pe preşedintele PSD să se facă de râs” spune liderul PNL.
Întrebat dacă parlamentarii PSD vor fi prezenţi în sala de şedinţe pentru a asigura cvorumul la votul dat pentru învestirea unui nou guvern, Ciolacu a spus că decizia este una „de strategie” care va fi luată împreună cu partidul. 
„Dacă depunem sesizare, ca să fim consecvenţi, ar trebui să aşteptăm totuşi răspunsul să vedem dacă este constituţional sau cineva a declanşat vreun conflict juridic de natură constituţională” a spus Ciolacu.
PSD, împreună cu Pro România, au propria propunere de premier, Remus Pricopie.
 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă