Renate Weber, Avocatul Poporului, la sediul institutiei din Bucuresti, miercuri 16 septembrie 2020. Inquam Photos / George Calin

Orban e hotărât: va revoca rapid Avocatul Poporului

Comisiile juridice din Camera Deputaților și Senat au termen de două săptămâni pentru a întocmi raportul privind revocarea actualului Avocat al Poporului, Renate Weber, anunță președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 16.02.2021 - 19:43

„Am demarat procedura privind la revocarea Avocatului Poporului. Este o procedură care în legislatura trecută a fost demarată de grupurile parlamentare PNL. Solicitarea formulată în legislatura trecută nu a fost trimisă spre comisiile juridice comune. BPR au refuzat să urmeze procedurile din legea Avocatului Poporului și procedurile regulamentare”, afirmă Ludovic Orban.

Președintele Camerei Deputaților precizează că la bază se află atât sesizarea grupurilor parlamentare ale PNL, cât și o sesizare depusă de deputatul liberal Florin Roman, care a fost însușită de grupurile USR PLUS și PNL.

„În cel mult două săptămâni comisiile juridice vor trimite un raport plenului”, conchide Orban.

Renate Weber trebuie revocată din funcția de Avocat al Poporului, pentru că a încălcat Constituția și a acționat ca un agent al PSD, afirma deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu.

„Susțin această revocare, pentru că doamna Weber, din punctul meu de vedere, a încălcat de mai multe ori Constituția și limitele care sunt stabilite prin Constituție (...). E clar că doamna Weber a acționat în acest timp ca un agent al PSD-ului și cred că nu are nimeni nici un dubiu în această privință, că n-a fost obiectivă în exercitarea mandatului”, declară la RFI Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR PLUS spune că următorul Avocat al Poporului trebuie să fie un profesionist, nu un om politic.


Comentarii