6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăOrban e hotărât: va revoca rapid Avocatul Poporului

Orban e hotărât: va revoca rapid Avocatul Poporului

„Am demarat procedura privind la revocarea Avocatului Poporului. Este o procedură care în legislatura trecută a fost demarată de grupurile parlamentare PNL. Solicitarea formulată în legislatura trecută nu a fost trimisă spre comisiile juridice comune. BPR au refuzat să urmeze procedurile din legea Avocatului Poporului și procedurile regulamentare”, afirmă Ludovic Orban.

Președintele Camerei Deputaților precizează că la bază se află atât sesizarea grupurilor parlamentare ale PNL, cât și o sesizare depusă de deputatul liberal Florin Roman, care a fost însușită de grupurile USR PLUS și PNL.

„În cel mult două săptămâni comisiile juridice vor trimite un raport plenului”, conchide Orban.

Renate Weber trebuie revocată din funcția de Avocat al Poporului, pentru că a încălcat Constituția și a acționat ca un agent al PSD, afirma deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu.

„Susțin această revocare, pentru că doamna Weber, din punctul meu de vedere, a încălcat de mai multe ori Constituția și limitele care sunt stabilite prin Constituție (…). E clar că doamna Weber a acționat în acest timp ca un agent al PSD-ului și cred că nu are nimeni nici un dubiu în această privință, că n-a fost obiectivă în exercitarea mandatului”, declară la RFI Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR PLUS spune că următorul Avocat al Poporului trebuie să fie un profesionist, nu un om politic.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă