21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăPoliticăOrban, despre legea carantinării și izolării: „Nu există temei să fie atacată...

Orban, despre legea carantinării și izolării: „Nu există temei să fie atacată la CCR”

„Nu. Nu există, din punctul meu de vedere, astăzi, niciun temei (de fi atacată la CCR – n.r.). De altfel, nu ar fi existat niciun temei de contestare la Curte nici pe proiectul cum l-am gândit noi. Faptul că a fost dezbătut atât timp în Parlament, cred că au fost eliminate orice posibile chichiţe care ar fi putut fi speculate pentru a fi atacate la CCR. Important este să fie adoptată în cursul zilei de astăzi”, a declarat Orban, la Senat, unde a participat la şedinţa Comisiei juridice.

El a adăugat că, odată intrată în vigoare această lege, capacitatea Guvernului şi a autorităţilor sanitare va fi mai mare pentru a putea implementa regulile impuse de pandemia de COVID-19.

„Noi am avut o perioadă în care nu am putut dispune izolarea la domiciliu pentru persoanele care au intrat în contact cu persoanele infectate”, a explicat prim-ministrul.

Potrivit lui Orban, au existat persoane diagnosticate cu coronavirus şi care s-au externat din spital înainte de a se vindeca şi asupra cărora nu s-a putut dispune măsura de izolare. „Or, aceste situaţii evident au mărit riscul de răspândire a virusului. Odată cu intrarea în vigoare a legii, vom avea la dispoziţie instrumentele necesare pentru a lupta eficient împotriva răspândirii virusului”, a spus el.

În opinia sa, este important este ca, atunci când pacientul ia o decizie, să o ia după o evaluare din partea medicului specialist, cunoscând toate riscurile.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă