30.3 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăPoliticăOprea:" Dacă Ponta câștiga alegerile din 2014, mi-ar fi propus șefia SRI

Oprea:” Dacă Ponta câștiga alegerile din 2014, mi-ar fi propus șefia SRI

Fostul vicepremier şi ministru de Interne Gabriel Oprea a susţinut vineri seară la Realitatea TV că, dacă Victor Ponta ar fi câştigat alegerile prezidenţiale în 2014, el ar fi fost propus pentru preluarea şefiei Serviciului Român de Informaţii (SRI).

“Da. În cazul în care Victor Ponta câştiga alegerile (prezidenţiale din 2014 – n.r.), mi-a propus să preiau SRI”, a spus Gabriel Oprea.

El a argumentat că lucra cu domeniul securităţii naţionale şi că a ajutat mult oamenii, mult de tot, militarii din MapN, jandarmi, pompieri, cei din serviciile speciale. “De aceea oamenii aceştia ţin la noi”, a adăugat Gabriel Oprea.

 

“Sufrageria lui Oprea”, brand de scenariu de film SF

 

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a declarat că “sufrageria lui Oprea” a devenit un brand după care se poate face un film ştiinţifico-fantastic, referindu-se la întâlnirea din noaptea rezultatelor alegerilor din 2009, unde ar fi participat George Maior, Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea.

Gabriel Oprea: Sufrageria lui Oprea e un brand bun de scenariu de film ştiinţifico-fantastic
“A fost o seară. O zi în care majoritatea românilor au votat. Se alegea preşedintele. Plecasem din PSD când am fost ministru de Interne şi am fost cu Onţanu şi Iordănescu. L-am invitat pe Dâncu, pe Andronic, pe Maior. Mi-a spus că nu cred că vin, că sunt la serviciu. Era şeful SRI. În jur de ora 19.00 luam masa. Pe la 19.30 Maior m-a sunat. A zis, Gabi pot să vin? Am zis, da. El a zis mai vin cu doi invitaţi. A stat o oră, a mâncat şi a plecat. A fost o cină private. O sufragerie normală. Au încăput 10-12 persoane. A fost o cină private care a fost foarte mult exploatată politic. Cred că sufrageria lui Oprea ar fi un brand bun de scenariu de film, dar un film ştiiţifico-fantastic. În jur de ora 21.00 erau toţi invitaţii. Recunosc, l-am votat pe Traian Băsescu atunci. Am comentat atunci cu colegii mei. Repet a fost o cină private. A fost exploatată politic”, a afirmat fostul vicepremier, Gabriel Oprea, la o emisiune difuzată, vineri seară, de Realitatea Tv.

Acesta nu a vrut să comenteze sau dă dea nume în legătură cu cei doi invitaţi aduşi în acea seară de fostul director al SRI, George Maior.

“Nu i-am invitat eu. Nu cred că e corect să spun eu numele. Un om care are caracter aşa face. Am spus comisiei, i-am informat, i-am respectat”, a completat Oprea.

Cele mai citite

BAT: Toleranță zero față de comercializarea produselor cu tutun și a țigărilor electronice către minori

BAT în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), demarează luna aceasta campania anuală „Alege Asumat un Comportament Comercial Curat”. Această inițiativă urmărește...

România este al treilea mare producător de petrol din UE – Eurostat

Cei mai mari producători de petrol din Uniunea Europeană au fost, în 2022, Italia (4,5 milioane de tone), Danemarca (3,2 milioane de tone) şi...

Ministerul român de Externe a convocat celula de criză pentru situația din Orientul Mijlociu. Premierul Ciolacu avea programată o vizită în țări arabe

La Ministerul Afacerilor Externe al României este convocată, în ziua de 15 aprilie 2024, o celulă de criză pentru a analiza situația din Orientul...
Ultima oră
Pe aceeași temă