19.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăPoliticăNicolae Robu va vota pentru definirea familiei în Constituție

Nicolae Robu va vota pentru definirea familiei în Constituție

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Nicolae Robu a anunţat, vineri, că deşi este un „nonconformist”, atunci când vine vorba de definirea noţiunii de familie este un tradiţionalist şi un conservator.

„Problema pusă în discuţie este dacă familia să fie definită prin Constituţie conform tradiţiei româneşti şi a altor popoare drept entitate întemeiată pe căsătoria între două persoane de sex diferit sau drept entitate întemeiată pe căsătoria între două persoane indiferent de sexul lor. Subiectul trebuie tratat la rece, cu calm, în respect de la fiecare pentru celălalt, în solidaritate de specie, dincolo de specificitatea pe care o avem fiecare dintre noi şi fără catalogări de superioritate sau inferioritate a unora în raport cu alţii. Eu, deşi un nonconformist de felul meu, în problema în discuţie sunt tradiţionalist, conservator. Am respect egal pentru heterosexuali şi homosexuali şi judec fiecare om pentru ce este el însuşi, nicidecum categorial. Ştim bine că geniile omenirii au fost unii heterosexuali, alţii homosexuali, după cum tot unii heterosexuali, alţii homosexuali au fost şi criminalii şi oamenii de rând! Tocmai de aceea, trebuie să ne respectăm între noi şi să pledăm împreună pentru a avea cu toţii drepturi egale. Dar când nişte noţiuni s-au consacrat cu un anumit sens de-a lungul a sute, chiar mii de ani, cu voia a milioane şi milioane de oameni care le-au conferit aproape sacralitate în înţelesurile respective, drepturi egale pentru cei de altă orientare înseamnă ca ei să-şi poată defini noţiuni corespondente în înţelesul vrut de ei, nicidecum ca ei să transforme înţelesurile noţiunilor consacrate de ceilalţi, peste voia acestora!”, a scris primarul Timişoarei, pe reţeaua de socializare.

De asemenea, Nicolae Robu a mai precizat că îşi doreşte ca atunci când cineva îl întreabă dacă este căsătorit, respectivul să nu fie nevoit să îl întrebe dacă este căsătorit cu o femeie sau un bărbat.

„Eu, personal, vreau ca atunci când spun cuiva că sunt căsătorit, respectivul să nu aibă nevoie de o întrebare suplimentară pentru a afla dacă cu o femeie sau cu un bărbat, ci totul să fie subînţeles, ca acum, ca în tradiţia noastră multiseculară, chiar multimilenară”, a mai spus Robu.

Acesta atrage atenţia că definiţia familiei trebuie să fie atent formulate, pentru a cuprinde situaţiile specific care pot apărea.

„În ceea ce priveşte familia, definiţia trebuie formulată cu grija să cuprindă şi situaţiile în care cuplurile de pe o anumită treaptă generaţională sunt incomplete fie din motiv de deces, fie din motiv de divorţ, fie pentru că nu s-au constituit niciodată ca atare (bărbaţi rămaşi necăsătoriţi / femei rămase necăsătorite, femei cu “copii din flori”). În concluzie, eu mă voi prezenta la referendum şi voi vota pentru păstrarea sensurilor tradiţionale pentru noţiunile de familie şi căsătorie, dar voi continua să am tot respectul şi pentru cei cu orientare homosexuală, pentru ce reprezintă ca individ, fiecare dintre ei în parte”, a afirmat Nicolae Robu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat pe 1 septembrie, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, de la Neptun, că referendumul pentru familie va fi organizat în data de 7 octombrie.

Cele mai citite

Procurorii și polițiștii desfășoară o operațiune contra evaziunii fiscale, cu peste 150 de percheziții

Procurorii și polițiștii din cadrul IGPR și de la Direcția Generală Anticorupție desfășoară o operațiune de combatere a infracțiunilor economico - financiare, în cadrul...

STS a intervenit să repare o defecțiune apărută într-o reţea internă de telefonie interurbană din București

Sistemul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a intervenit, luni seară, la o defecţiune apărută la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană...

Stoltenberg cere țărilor NATO un sprijin mai puternic pentru Ucraina. Iohannis încă n-a convocat CSAT, pe tema sistemului Patriot

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, solicită țărilor aliate ca, la următorul Summit, cel din iulie 2024, să aprobe un sprijin mai puternic pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă