Foto: arhivă

News alert! Adina Vălean a fost felicitată de marele „dușman al PNL”

Preşedintele Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă, i-a urat joi mult succes noului comisar european din partea României, Adina Vălean, precizând că ea nu va critica niciodată în afara ţării un român care ocupă o funcţie de conducere.

Share

Redacția Online 0 comentarii

Actualizat: 14.11.2019 - 21:26

"Îi doresc mult succes doamnei Vălean. Repet, niciodată nu voi merge în afara graniţelor să criticăm un român care ocupă o funcţie de conducere. Chiar dacă aici, în România, avem dispute politice, avem dispute electorale, cred că în afara graniţelor României trebuie să avem o abordare comună dacă vrem să aducem un plus de imagine ţării noastre. N-am să fac ca Rareş Bogdan sau Iohannis, care au mers la Bruxelles şi au criticat Guvernul, au criticat anumiţi membri ai Guvernului. Dacă într-adevăr voiam să fac acest lucru, puteam să îl fac, pentru că un preşedinte care a încălcat şi încalcă Constituţia României nu cred că este un preşedinte dorit în Uniunea Europeană. Dar prefer să mă bat cu acest preşedinte în România, să îl chem la o dezbatere, sper să nu îi fie frică şi să dea dovadă de demnitate", a afirmat Dăncilă, într-o conferinţă de presă la sediul PSD, potrivit Agerpres.

Candidatura Adinei Vălean la postul de comisar european pentru Transporturi a fost avizată pozitiv de Comisia de transport şi turism a Parlamentului European.

În urma recomandărilor comisiilor europarlamentare, Conferinţa preşedinţilor (formată din preşedintele Parlamentului European şi liderii grupurilor politice) va decide pe 21 noiembrie dacă Parlamentul European a obţinut informaţii suficiente pentru a declara închis procesul audierilor. Dacă acest aspect este confirmat, plenul PE va supune la vot alegerea noii Comisii Europene în ansamblul său pe 27 noiembrie, la Strasbourg.

Comentarii