15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăPoliticăNemulțumiții de la finanțe într-o economie care “duduie” la negru & gri

Nemulțumiții de la finanțe într-o economie care “duduie” la negru & gri

„Că doar nu sunt ei de vină pentru colectările sub așteptări de bani din taxe și impozite. Au dreptate, evazioniștii sunt de vină. Dar cine să îi controleze?!

Personal, nu prea am încredere în raționamentul lor. După ce nu vor mai cocoșa firmele corecte cu controale și interpretări legale abuzive, mai vedem ce și cât merită la salarii.

Păcat că salariații din finanțe, cei corecți, profesioniști și harnici nu își fac un sindicat separat, al lor. Sunt convins că nu sunt prea puțini, ci prea tăcuți…Nu își spun păsurile mai tare și în public… Aș vrea să văd un protest al acestora. Unul constructiv, cu idei bune despre îmbunătățirea activității, a legislației.

Nu am văzut de la funcționarii nemulțumiți de salariile de la finanțe nicio măsură sau idee care să conducă la diminuarea (ce să mai zicem de stoparea) evaziunii. Cum colectează și sancționează ei activitățile ilegale? Acele zone gri și negre din economia românească?!

Nu am auzit niciun întreprinzător mulțumit de interacțiunea cu acești funcționari la stat. Niciun sprijin, omenesc măcar.

În fiecare domeniu de activitate, întreprinzătorii corecți se luptă cu “sistemul” concurenței neloiale al “patronilor” care nu își bat capul cu licențe, autorizații, documente fiscale, taxe & impozite, fiindcă au pe “cineva” care îi “ajută”, cointeresat. Oare cum se procedează?

Oare cum se poate ca firme cu activitate intensă, prin zona utilajelor de construcții, de exemplu, să emită sub 10 facturi pe an!?! Cum funcționează unele firme fără case de marcat fiscale în România anului 2023?! Etc.

Nemulțumiții de pe la finanțe nu văd, nu aud, nu îi interesează! Doar au spor de periculozitate. Asta e ca să se ferească de “pericole”?

O fi periculos să “dai în calul care trage”…

Îl felicit pe domnul Marcel Ciolacu pentru intențiile corecte și hotărârea de a le pune în aplicare.

Avem un premier care știe, poate și vrea.

Direcția pe care domnia sa vrea să pună România este cea corectă!”

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ciucă nu-l vrea premier pe Ciolacu dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu, arătând că acesta susţine...

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...

Familia Regală a strâns laolaltă tineri, elite și politicieni din cadrul Ploieşti, Capitala tineretului din România 2024

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a găzduit, miercuri, la Palatul Elisabeta, seara dedicată municipiului Ploieşti, Capitala tineretului din România în anul 2024, eveniment în...
Ultima oră
Pe aceeași temă