10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăMoțiune în Parlament împotriva lui Virgil Popescu, ministrul Energiei

Moțiune în Parlament împotriva lui Virgil Popescu, ministrul Energiei

În Parlamentul României se discută luni, o moțiune împotriva lui Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Virgil Popescu este ministru PNL. El este vizat de o moțiune simplă, aceasta fiind prima procedură de acest tip împotriva unui membru al guvernului Ciucă. Moțiunea se citește luni după-amiază și va fi votată de parlamentari miercuri.

“Nu am emoții în privința lui Virgil Popescu”, a declarat președintele PNL și al Senatului, Florin Cîțu. Liderul Senatului a făcut această precizare luni dimineață, înainte să înceapă o ședință a Biroului Executiv al PNL. Reuniunea BEx începe la ora 10.

Moțiunea împotriva ministrului Virgil Popescu intervine în contextul creșterii uriașe a facturilor pentru energie electrică și gaze naturale, în România. Facturile au crescut enorm față de anul 20221. Sunt afectați atât consumatorii casnici cât și instituții, inclusiv primării și unități de învățământ. Creșterea facturilor s-a remarcat imediat după liberalizarea pieței de energie electrică și gaze.

După ce au apărut informații că mii de facturi au fost greșite, ministrul Virgil Popescu s-a remarcat printr-o declarație în care susținea că un român nu trebuie să plătească o factură, dacă i-a fost greșită. Replica i-a dat-o chiar Florin Cîțu – fost ministru de Finanțe. Cîțu a explicat că legislația nu permite unui client să nu plătească o factură și că, din acest motiv, un client care nu plătește o factură riscă să plătească penalizări.

Premierul Ciucă i-a convocat la Palatul Victoria pe ministrul Energiei și pe ministrul de Finanțe

Pe acest subiect, al prețului energiei, ministrul Popescu are programată, luni, o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă. Întâlnirea se desfășoară la Palatul Victoria, începând cu ora 12. La întâlnire mai sunt așteptați ministrul de Finanțe și ministrul Agriculturii.

“Întâlnire de lucru cu miniștrii Energiei, Virgil Popescu, Finanțelor, Adrian Câciu, și Agriculturii, Adrian Chesnoiu; Tema – analiza impactului măsurilor adoptate de Guvern în domeniile economic și energie pentru protejarea populației și a mediului de afaceri”, indică un comunicat de presă al Guvernului României.

După întâlnirea de la sediul Guvernului, ministrul Popescu va merge, probabil, la Parlament, pentru a-și prezenta punctul de vedere în contextul dezbaterii moțiunii împotriva lui.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă