14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăMinistrul Dezvoltării cere ca prefecții și subprefecții să fie politicieni, nu funcționari...

Ministrul Dezvoltării cere ca prefecții și subprefecții să fie politicieni, nu funcționari publici

Noul ministru al Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei, Cseke Attila (UDMR), propune ca prefecții și subprefecții să fie politicieni, fără să mai aibă statut de “înalți funcționari publici”.

După o asemenea modificare, prefecții și subprefecții ar fi scoși din categoria înalților funcționari publici și ar fi incluși în categoria demnitarilor – urmând a ajunge în acele funcții la propunerea unui partid politic.

“Noi propunem Guvernului, în prima lectură am propus textele în acest sens, ca statutul prefectului şi subprefectului să fie modificat şi faţă de situaţia actuală – în care ei sunt înalţi funcţionari publici, dar ştim, de fapt, de unde vin, să devină statut, funcţie de demnitate publică”, a anunțat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, după ultima ședință de Guvern a anului 2020.

Ministrul Cseke a susținut că, până acum, unele persoane ajungeau în funcții de prefect sau subprefect în urma unor “tertipuri”, cu susținerea mascată a unor partide politice.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă