Metadatele arată că documentul prin care se dădeau indicații de la Guvern pentru PNL e autentic

Una dintre probele veridicității actului prin care de la Guvern se trasau directive pentru campania internă din PNL a lui Florin Cîțu este o metadată care arată că autorul documentului este Mioara Costin, consilier de stat la Cancelaria Premierului.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

20.07.2021 - 21:02

Dovada a fost prezentată marți de G4media, după ce premierul a insistat că este nevoie de dovezi privind autenticitatea documentului apărut în presă și care conține, sub antetul Guvernului, indicații pentru partid.

Data de creare a documentului este 16 iulie, ora 20.54. Mioara Costin a fost numită în funcție în 22 aprilie.

Premierul Florin Cîțu a negat marți orice legătură cu documentul trimis de un consilier guvernamental, cu antetul guvernului, către liderii de partid. El a spus că nu cunoaște documentul, că nu l-a văzut, că nu a fost înregistrat la cancelaria premierului și a pus la îndoială autenticitatea lui, deși jurnaliștii i-au spus în mai multe rânduri că are antetul Guvernului.

Invitat să comenteze declarația lui Ludovic Orban, care a cerut plecarea sa de la guvern, Cîțu a spus că „domnul Orban trebuie să vină cu dovezi că e adevărat. Cine spune că sunt documente reale, să vină cu dovezi, să demonstreze”.

Comentarii