9.5 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăPoliticăMarius Budăi: Prezenţa femeilor în poziţii de conducere este necesară

Marius Budăi: Prezenţa femeilor în poziţii de conducere este necesară

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe privind condiţia femeii moderne organizată în contextul deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului UE, că participarea femeilor pe piaţa forţei de muncă în poziţii de conducere este necesară pentru a combate discriminarea de gen.

,,Egalitatea de gen reprezintă o parte integrantă a consolidării dimensiunii sociale a Uniunii Europene, inclusiv în contextul punerii în aplicare a pilonului european al drepturilor sociale. Afirm cu convingere că este necesară participarea femeilor pe piaţa forţei de muncă, în locuri de muncă de calitate, în poziţii de conducere – bineînţeles, pentru a asigura condiţii de lucru adecvate şi pentru a combate discriminarea de gen”, a afirmat Marius Budăi.

De asemenea, acesta a dat asigurari că egalitatea de gen va rămâne o prioritate si pentru celelalte ţări care vor prelua preşedinţia la Consiliul Uniunii Europene. 

,,Egalitatea de gen a fost o prioritate pentru Preşedinţia României la Consiliul UE. Pentru a ne asigura că va rămâne aşa, am semnat împreună la Bruxelles împreună cu Finlanda şi Croaţia, ţările care urmează după noi, o declaraţie comună prin care ne-am asigurat că egalitatea de gen va rămâne prioritate şi pe Preşedinţiile dumnealor”, a spus susţinut ministrul Budăi.

Totodată, ministrul Muncii şi-a exprimat îngrijorarea faţă de modul în care salariile mai mici ale femeilor influenţează pensiile ulterioare.

,,Existenţa unei diferenţe între veniturile salariale ale femeilor şi cele ale bărbaţilor influenţează consolidarea autonomiei economice ale femeilor. Totodată, veniturile mai mici ale femeilor din prezent influenţează în mod direct pensiile de mai târziu. Deşi nu putem interveni ca stat în sfera privată, considerăm că prin acţiunile şi mecanismele dezvoltate în toate sferele vieţii publice am putut influenţa în sens pozitiv în sensul reducerii acestei diferenţe de remunerare între femei şi bărbaţi, prin promovarea legii salarizării unitare şi prin creşterea repetată a salariului minim”, a mai adăugat Marius Budăi.

Cele mai citite

Odobescu, la Forumul Diplomatic de la Antalya

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, va participa, astăzi, la Forumul Diplomatic de la Antalya - ADF 2024, unde va discuta despre importanţa consolidării profilului...

Odobescu, la Forumul Diplomatic de la Antalya

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, va participa, astăzi, la Forumul Diplomatic de la Antalya - ADF 2024, unde va discuta despre importanţa consolidării profilului...

Bărbat prins la Aeroportul Henri Coandă cu peste 200.000 de euro în bagajul de cală

Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali de la Aeroportul Henri Coandă au depistat în bagajul de cală al unui bărbat suma de 205.000 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă